Societat 18/05/2011

L'Ajuntament permet l'acampada després d'enviar la Guàrdia Urbana a negociar

Dos agents sols s'han presentat a la plaça Catalunya i els han demanat que marxessin o que, almenys, contribuïssin a netejar la zona, cosa que finalment han fet. Els 'indignats' de Barcelona havien decidit fer resistència passiva quan la policia els desallotgés

Carles Arbolí / Marta Català
1 min
La Guàrdia Urbana negociant amb els acampats a la plaça Catalunya / CARLES ARBOLÍ

BarcelonaUnes 150 persones han passat la nit a la plaça Catalunya de Barcelona després que l'Ajuntament de Barcelona hagi decidit finalment no desallotjar-los per evitar l'efecte crida, com ha passat a la Puerta del Sol de Madrid.

La Guàrdia Urbana ha arribat a un acord que sembla que pot mantenir-se durant dies. L'Ajuntament ha enviat dos agents a negociar amb els acampats de la plaça Catalunya que reivindiquen canvis socials i polítics des de la manifestació de diumenge. Ells estaven disposats a fer resistència passiva quan la policia decidís desallotjar-los. Ho han acordat aquesta mitjanit, en una assemblea en què han participat centenars de persones. Però posteriorment, dos agents del cos municipal, sols, han acudit a l'assemblea a demanar-los que marxessin. Com a solució alternativa, els han demanat que almenys s'apartessin per permetre netejar la zona i que hi contribuïssin.

Tot fa pensar que les autoritats, en plena campanya electoral, volen evitar un desallotjament a la força, almenys de moment. Després d'una assemblea, els acampats han començat a recollir cartons i altres objectes que tenien per llençar i els han llençat a un camió d'escombraries que els han acostat. Un cop acabada la neteja, s'han quedat a passar la nit sense l'amenaça d'un possible desallotjament.

El nombre de participants a la protesta ha anat augmentant aquest dimarts al vespre, i cap a mitjanit han rebut la visita i el suport del director de la sèrie de pel·lícules Torrente, Santiago Segura. A partir de les dues de la matinada han marxat part dels concentrats.

stats