SOCIETAT
Societat 13/06/2011

Els 'indignats' de la Puerta del Sol tanquen l'acampada amb una marxa pel centre de Madrid

Després de gairebé un mes, han deixat la plaça però s'han manifestat davant l'Ajuntament i el Congrés, blindat per un fort dispositiu policial. Han tallat carrers cèntrics, com la Gran Via, de matinada

Agències
1 min

MadridL'acampada de la Puerta del Sol ha arribat al seu final, però abans de dissoldre-la, els indignats han protagonitzat una improvisada i multitudinària marxa pel centre de Madrid en què han tallat carrers com la Gran Via o el passeig de la Castellana i s'han concentrat davant l'Ajuntament madrileny i el Congrés dels Diputats, envoltat per un ampli dispositiu d'agents de la policia. Cap a les 3 h, els protagonistes de la manifestació, més d'un miler a aquella hora, han tornat al punt de partida, la plaça on han estat acampats durant gairebé un mes. Allà, la majoria ha acabat de recollir les tendes per posar punt i final a l'acampada. Alguns indignats, però, continuaran acampats a títol personal tot i la decisió de l'assemblea.

Els indignats han passat per la plaça de Callao, Cibeles, el passeig del Prado, Atocha i han acabat tornant a la Puerta del Sol. Durant el recorregut, els manifestants han corejat consignes com "aquesta crisi no la paguem", "no és il·legal la veu del poble" i "els polítics no ens representen". La marxa ha obligat la policia municipal a tallar al trànsit en alguns trams de la Gran Via, del passeig del Prado i del de la Castellana o d'Atocha.

A Cibeles, els indignats s'han assegut davant l'edifici de Correus, seu de l'Ajuntament de Madrid. La marxa ha continuat fins a arribar a prop del Congrés dels Diputats. L'accés principal per la carrera de San Jerónimo es mantenia tallat per un ampli dispositiu policial. Els manifestants han protagonitzat allà una nova concentració i han cridat lemes com "Ni ens n'anem ni ens callem, seguim fent soroll" o "Stop repressió, llibertat d'expressió".

stats