Societat 19/11/2011

Els 'indignats' volen allotjar 12 famílies a l'immoble ocupat al barri d'Hostafrancs de Barcelona

Membres del 15-M van entrar ahir en un edifici buit, que volen que segueixi les passes de la finca ocupada al districte de Nou Barris per al reallotjament de desnonats

Efe
2 min

BarcelonaEls indignats continuen la línia d'actuació d'entrar a edificis buits per instal·lar-hi famílies que hagin estat desnonades. Dotze famílies que s'han quedat sense casa viuran a l'immoble que van ocupar ahir al barri d'Hostafrancs de Barcelona, que era buit des de feia dos anys, segons que ha informat avui Ferran Aguiló, membre de l'Assemblea de Sants del moviment 15-M.

L'edifici, situat al carrer d'Hostafrancs, estava encara en construcció, però fa dos anys, ha explicat Aguiló, "les obres es van parar perquè la promotora, Nyala 2006 SL, estava endeutada per diverses causes i el 2007 l'edifici va passar a la caixa d'estalvis balear Sa Nostra". Aguiló ha recordat que Sa Nostra, "una de les caixes d'estalvis més afectades per les fluctuacions del mercat, ha rebut més de 915 milions d'euros en ajudes públiques".

El representant dels indignats i veí del barri ha argumentat que "si la banca ha rebut tantes ajudes públiques és raonable que el seu estoc d'habitatges sigui expropiat sense compensació per posar-lo a disposició de les famílies desnonades".

L'ocupació de l'edifici es va produir ahir a la nit quan una manifestació d'indignats va iniciar una marxa des de plaça de Catalunya i, després de passar per la plaça Universitat, va continuar pel carrer Sepúlveda i es va dirigir a la plaça d'Espanya per endinsar-se al barri de Sants. Allà, un grup d'encaputxats van forçar la porta de l'immoble, situat al número 13 del carrer Hostafrancs, i van pujar fins al terrat de l'edifici. Aguiló ha assenyalat que els pisos estan pràcticament acabats i que, malgrat els dos anys que no s'hi fa res, es troben en "bones condicions".

Els convocants d'aquesta iniciativa estan vinculats al moviment del 15-M i també al de l'Edifici 15-O, nascut arran de l'ocupació d'un altre bloc de pisos a Nou Barris, cedit a famílies que havien estat desnonades.

stats