Societat 22/06/2011

Els 'indignats' busquen alliberar la plaça Catalunya

Retiraran infraestructura de la plaça per la revetlla de Sant Joan i diumenge estudiaran la manera de descentralitzar la protesta

Maria Ortega
1 min

BARCELONATot i que ja fa dues setmanes que l'assemblea dels indignats va decidir aixecar el campament de la plaça Catalunya, a la pràctica encara hi ha una trentena de persones que hi passen la nit i la major part de la infraestructura continua al mateix lloc. Avui, però, a través d'un comunicat han notificat la seva intenció d'accelerar les passes per descentralitzar la seva protesta, sobretot coincidint amb la revetlla de Sant Joan. De cara a la nit de demà, tenen previst precintar totes les carpes que "no necessitin estrictament estar operatives" durant la revetlla i retirar material inflamable o perillós. La seva voluntat a curt termini és "desmuntar de manera assumible i ordenada" totes les infraestructures existents i, paral·lelament, construir un espai que exerceixi les tasques d'informació, seguint el model que ja s'ha aplicat a Madrid.

D'altra banda, ja han convocat una assemblea vinculant el proper diumenge a les cinc de la tarda per abordar les vies de la descentralització, ja que destquen que la plaça Catalunya els ha quedat petita i els calen canvis en la metodologia. En aquesta trobada es tractaran temes com les funcions de les comissions i la seva interacció amb les assemblees de barri, que tenen clar que "han de cobrar més protagonisme". Una de les possibilitats que es posarà sobre la taula és fer les assemblees itinerants per les places dels diferents barris.

Recorden a més, que el dissabte a les sis del matí la marxa popular indignada partirà de la plaça Catalunya amb destinació Madrid amb l'objectiu de "posar en comú les experiències viscudes" i "fomentar l'esperit crític".

stats