SOCIETAT
Societat 07/06/2011

Els 'indignats' celebren una assemblea sorpresa per llimar les diferències

En l'assemblea general de diumenge es van posar de manifest discrepàncies entre els acampats sobre temes com l'autodeterminació o el moment ideal per abandonar les acampades nocturnes a la plaça. Encara no saben quan deixaran de dormir a la plaça

Acn
2 min
Quan l'acampada es desmunti, la parada d'informació es mantindrà / ACN

BarcelonaLes discrepàncies internes entre els indignats de l'acampada de la plaça de Catalunya han provocat que a última hora d'aquest dilluns se celebrés una assemblea sorpresa de membres per tal de poder deixar que tots els punts de vista s'expressin lliurement. Malgrat que en l'assemblea general de diumenge es va acordar reduir les assemblees setmanals a tres, i aquest dilluns no se n'havia de celebrar cap, finalment les tensions que es van generar en algunes votacions, com en la del dret a l'autodeterminació o en la que va decidir abandonar l'acampada nocturna, han portat els participants de l'acampada de Barcelona a celebrar un torn obert de paraules a la nit.

Segons ha explicat un membre de la comissió de comunicació de l'acampada, en l'assemblea d'aquest dilluns no s'havia de decidir res sinó que simplement s'ha obert el micròfon perquè tot aquell qui ho volgués expressés la seva opinió públicament després que diumenge es fessin evidents discrepàncies sobre diversos temes com ara el dret a l'autodeterminació, que finalment serà inclòs en el document de demandes mínimes.



Enfortir el moviment als barris


En l'assemblea d'aquest diumenge també es va aprovar deixar de dormir a la plaça de Catalunya, tot i que l'acampada es mantindrà fins que el moviment no s'hagi enfortit més als barris i hi hagi més acord sobre quan i com s'ha de fer el traspàs de poders. Durant aquesta setmana es decidirà quan es deixarà de dormir a la plaça, tot i que es mantindran algunes parades informatives per coordinar tota l'acció dels barris i mantenir viu el moviment. Però hi ha alguns sectors, segons sembla minoritaris, que volen seguir dormint a la plaça. En qualsevol cas, fins que no s'arribi a un consens més majoritari que l'actual no abandonaran la plaça.

stats