Societat
Societat 26/06/2011

El futur dels 'indignats' passa per les assemblees de barri

Crear una comissió, desplaçar les trobades fora de plaça Catalunya i la possibilitat d'organitzar un referèndum centren l'assemblea d'aquesta tarda. Les propostes hauran de ser referendades per les assemblees locals

Redacció
2 min

BarcelonaLes assemblees de barri del moviment dels indignats han celebrat aquesta tarda una trobada per planificar les noves estratègies del moviment. La pancarta 'Trobada de barris 26 J', coordinada per la comissió d'extensió, ha presidit l'assemblea que s'ha celebrat a les escales de la plaça –situades entre el monument a Francesc Macià i El Corte Inglés–, després d'un petit malentès amb els indignats acampats.

La trobada no ha servit per prendre decisions, sinó per presentar propostes coordinades des dels barris que s'han de sotmetre a referèndum en cadascuna de les assemblees locals. Per respondre a l'organització entre els grups de barri s'ha proposat de crear un moviment amb dos delegats rotatoris, una composició temporal de sis mesos per assegurar la representació territorial i garantir la democràcia directa del moviment.

També s'ha llançat la idea de desplaçar les trobades de barris a d'altres punts i, en aquest sentit, la propera trobada de barris se celebrarà el 10 de juliol a la glorieta del Parc de la Ciutadella.

Una altra de les propostes ha fet referència a la possibilitat d'organitzar un referèndum que doni més legitimitat al moviment del 15-M, una decisió que s'haurà de referendar als barris. Des de les diferents assemblees també s'han llançat propostes concretes, com el suport a la iniciativa de convertir plaça Catalunya en l'àgora, la celebració d'un campus d'estiu, la mobilització el 9 de juliol dins de cada barri per demostrar la presència de les assemblees locals i la reivindicació del 30 de juny en contra de l'ERO al Parc Salut Mar.

No s'ha abordat una altra de les qüestions pendents, que fa referència al futur del grup que encara acampa a la plaça. Els indignats que encara hi dormen ho fan a títol particular, segons han explicat alguns dels membres de les comissions presents.

stats