Societat 17/05/2012

Interior només podrà multar per les protestes a La Caixa si identifica els promotors

Els Mossos ja han identificat a 81 persones

Efe
2 min

BarcelonaEl departament d'Interior només podrà sancionar per les protestes celebrades sense comunicació prèvia davant la seu central de La Caixa a Barcelona, per les quals ja han estat identificades 81 persones, si aconsegueix determinar qui és el seu organitzador o promotor, que és l'únic que pot ser multat.

Els Mossos d'Esquadra han identificat aquesta matinada sense incidents els 51 indignats que estaven acampats als peus de les emblemàtiques torres de l'edifici central de La Caixa, a l'Avinguda Diagonal de Barcelona, i a primera hora del matí han identificat 30 persones més que acudien a una cassolada.

Segons que han informat a Efe fonts d'Interior, els Mossos d'Esquadra estan ultimant l'acta administrativa per la concentració no comunicada de la matinada, que juntament amb la que ja s'ha elaborat per la concentració no comunicada d'aquest matí seran traslladades a la Direcció General d'Administració de la Seguretat de la conselleria de Felip Puig.

Els Mossos d'Esquadra aixequen acta d'ofici cada vegada que tenen constància que hi ha hagut una manifestació o concentració no comunicada, ja que suposa una infracció greu de la Llei Orgànica 1/92 sobre protecció de la Seguretat Ciutadana.

En les actes figura el nom de totes les persones que han estat identificades.

Una vegada que la Direcció General d'Administració de Seguretat rebi les actes, haurà de determinar qui és l'organitzador o promotor de la manifestació o concentració no comunicada, per incoar el preceptiu expedient sancionador.

En el cas que la Direcció General d'Administració de Seguretat no pugui determinar qui és el promotor o l'organitzador, pot fer un requeriment als Mossos perquè col·laborin en les seves tasques d'identificació.

La llei especifica que l'organitzador o el promotor pot ser una persona jurídica, com una associació, partit polític o sindicat, o bé una persona física, per exemple algun concentrat que, megàfon en mà o amb una pancarta, animés els ciutadans a participar en la protesta no comunicada que congregués més de 20 persones.

Si finalment s'identifica l'organitzador o promotor, s'exposa a una sanció per infracció greu que pot anar des dels 300 euros fins als 30.000 euros, un ampli barem que permet a l'administració reservar les sancions més altes per a casos de gravetat excepcional.

D'entre els 30 indignats identificats aquest matí, els Mossos d'Esquadra han obert a dos d'ells un expedient per desobediència a l'autoritat perquè s'han negat a abandonar la zona després dels tres requeriments policials preceptius.

En aquest cas, el seu procés seguirà paral·lel al de les actes aixecades per les concentracions no comunicades, pel que s'exposen a una multa individualitzada.

Els indignats han desplaçat l'epicentre de les seves protestes des de la cèntrica plaça de Catalunya, on van acampar fa un any i on van commemorar el cap de setmana passat el primer aniversari del moviment, fins a la seu de La Caixa, per denunciar el paper de les entitats bancàries en l'actual crisi econòmica.

La plataforma AcampadaBCN ha tornat a convocar, a través de les xarxes socials, una nova assemblea a les 19.00 hores d'aquesta tarda als peus de les emblemàtiques torres de La Caixa a l'Avinguda Diagonal.

stats