SOCIETAT
Societat 18/06/2011

Els 'indignats' tornen a sortir al carrer per demostrar la seva força un mes després del 15-M

Barcelona, Tarragona, Lleida, Girona i Tortosa acolliran aquest diumenge les manifestacions del moviment, que vol refer la seva imatge després dels incidents del Parlament

Carles Arbolí
2 min
Preparatius de la manifestació, a la plaça de Catalunya

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } “El carrer és nostre”. Aquest és el lema de les mobilitzacions d’indignats convocades per aquest diumenge arreu de l’Estat i que serviran per avaluar la força d’aquest moviment, ara que tot just s’ha complert el primer mes del seu naixement espontani a través de les xarxes socials. La convocatòria pren especial rellevància a la ciutat de Barcelona, després dels incidents de dimecres passat al Parc de la Ciutadella i de les esquerdes que s’han produit dins el mateix moviment. Els ‘indignats’ tenen la intenció d’esforçar-se per frenar la presència de violents i per això, i per primera vegada, han negociat amb el departament d’Interior de la Generalitat tant el recorregut com el servei d’ordre.

Finalment s’ha acceptat la petició de la conselleria de Felip Puig perquè la marxa no acabés al Parc de la Ciutadella, tal com volien els ‘indignats’. Si no hi ha canvis acabarà al Pla de Palau després de sortir de la plaça de Catalunya, a les 5 de la tarda, i baixar per Via Laietana. Una altra de les novetats serà que, per primera vegada, el moviment tindrà un servei d’ordre propi que, encara que no anirà identificat, vetllarà per la seguretat.

Des de la Generalitat es repeteix per activa i per passiva que es combatrà “amb totes les seves forces” els moviments violents minoritaris. Ho ha dit el mateix president de la Generalitat, Artur Mas, durant el consell nacional de CDC, en el qual també ha volgut estendre la mà als ‘indignats’: “Si de tots aquests moviments molt minoritaris en la seva expressió externa, però potser no tan minoritaris en el seu sentiment general, en surten valors sòlids, encara que siguin diferents dels nostres, i que valgui la pena escoltar i assumir, els assumirem”.

Hi ha un sentiment generalitzat que de l’èxit i, sobretot, el civisme de les mobilitzacions d'aquest diumenge en depèn el futur del moviment. Un altre caos com el de dimecres podria ser letal pels ‘indignats’ de Barcelona, que en els darrers dies han patit episodis de fortes divisions internes, la qual cosa s’ha traduït en què actualment un petit grup de persones segueixen acampades a la plaça de Catalunya, mentre que la resta han fet cas del que van decidir en assemblea i van abandonar aquest espai. També una subcomissió s’ha enfrontat públicament amb una part del moviment després que s’hagi trigat onze dies a incorporar l’aprovació del dret a l’autodeterminació de Catalunya en el document de mínims del col·lectiu.

A la resta de Catalunya també es fan concentracions a Girona (19 h, plaça del Barco), Tarragona (19 h, plaça Imperial Tarraco), Lleida (18.30 h, plaça de Ricard Vinyes) i Tortosa (12 h, plaça de l'Ajuntament)

stats