Publicitat
Publicitat

SOCIETAT

Els acampats abandonaran la plaça de Catalunya de Barcelona després de pactar la instal·lació d'un mòdul

La Guàrdia Urbana els ha demanat un "signe de bona voluntat" per evitar un dispositiu policial. Aquesta mitjanit s'ha acabat el termini de negociació que s'havien donat dissabte passat les dues parts

Els acampats a la plaça de Catalunya de Barcelona i la Guàrdia Urbana han acordat aquest dimarts al vespre aixecar el campament a canvi que els indignats puguin instal·lar un mòdul prefabricat per assegurar la continuïtat de l'àgora. Està previst que la instal·lació d'aquesta infraestructura es faci a partir d'aquest dimecres a les deu del matí, hora en què els acampats ja haurien d'haver abandonat el campament. Els indignats han acordat aquesta mesura amb la Guàrdia Urbana després que aquesta mitjanit expirés el termini de negociació que s'havien donat dissabte passat les dues parts i de tenir constància que aquesta mitjanit els Mossos d'Esquadra i BCN Neta es disposaven a desallotjar la plaça.

En un comunicat, els acampats han explicat que sis membres de diferents comissions (acció, comunicació, intercomissions, internacional i jurídica) s'han reunit amb un intendent de la Guàrdia Urbana de Barcelona al carrer Vergara i han acceptat la instal·lació d'una infraestructura amb electricitat per assegurar la continuïtat de l'àgora a partir d'aquest dimecres a les deu del matí.

El representant de la Guàrdia Urbana els ha demanat un "signe de bona voluntat" per evitar un dispositiu policial i, com a mediador de l'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat, els ha comunicat que els dos governs accepten la permanència indefinida de les noves infraestructures i assemblees generals. A canvi, es desmuntarà l'acampada i per aquest motiu està previst que cinc camions s'enduguin tot el material que caldrà llençar, i que es desinstal·lin les barraques que acollien les comissions.

Tot i l'acord, una minoria dels indignats han expressat el seu desacord amb aquesta decisió. A més, els que s'han instal·lat en els arbres també han expressat la seva intenció de seguir a la plaça més enllà d'aquest dimecres a les deu del matí i pensen aprofitar les barres de fusta procedents de les barraques que es començaran a desmuntar de manera imminent, en substitució de les de metall que tenien fins ara.

També han explicat que pensen destinar un donatiu de 300 euros que van rebre fa uns dies a comprar flors per "muntar un mausoleu" al costat de les barraques que quedin en peu. En cas que la policia els demani que marxin, han deixat clar que no pensen oferir resistència.

Per la seva banda, el departament d'Interior ha recordat que està a disposició dels alcaldes, en aquest cas del de Barcelona, per donar-los suport en les decisions que prenguin respecte a l'acampada i que, per aquest motiu, es descarta qualsevol dispositiu aquesta mitjanit per desallotjar la plaça.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de