Societat 26/04/2012

Els 'indignats' preparen una nova acampada a la plaça Catalunya el 12-M

Volen commemorar el primer aniversari del moviment tornant a acampar al centre de la ciutat durant tres dies

Efe
2 min

BarcelonaEl moviment 15-M té la intenció de tornar a acampar a la plaça de Catalunya el 12 de maig i quedar-s'hi durant tres dies, fins al 15, per commemorar el primer aniversari del moviment. El col·lectiu ja ha convocat a través de les xarxes socials una manifestació "cívica i pacífica" que s'iniciarà a les 18 h del 12 de maig a la plaça de Catalunya i que culminarà amb la nova acampada.

Segons han explicat a l'agència Efe fonts del col·lectiu 15-M, la intenció del moviment és no enfrontar-se en cap moment a la policia si l'autoritat vol impedir aquesta acampada i respondre de forma pacífica. "Anirem a acampar a un altre lloc si no ens deixen", ha dit un membre d'aquest col·lectiu, que vol preservar per damunt de tot el caràcter pacífic de la seva protesta i no deixar que grups violents espatllin el dret ciutadà a la manifestació.

De fet, en les assemblees d''indignats' prèvies que s'estan celebrant setmanalment s'ha acordat crear grups o estratègies de pacificació i s'ha proposat la instauració de 'clowns armies', grups de persones disfressades de pallasso que creen un ambient festiu i calmen els ànims en cas de conflictes. Escudats en la disfressa de pallassos, aquests mediadors poden intervenir més amablement amb la policia o contra els que cometen actes violents, segons han explicat els membres del col·lectiu que defensen aquesta proposta.

Una altra de les mesures que s'estan estudiant és inflar grans globus grocs i fer-los volar a les zones on es produeixin conflictes. "El més important és que no hi hagi violència", clamen els organitzadors dels actes del primer aniversari del 15-M a Barcelona.

Sobre l'advertència del ministre de l'Interior i de la conselleria d'Interior que l'ocupació de la via pública és il·legal, un membre del col·lectiu ha valorat que "el que volen fer és acovardir la gent, ficar-los por al cos". "Nosaltres volem convocar una manifestació pacífica per a tots els públics, perquè el màxim repte i desafiament és sortir al carrer, no volem fer res més, només recuperar el dret a manifestar-nos", ha assenyalat aquest portaveu, que ha assegurat que "si els Mossos actuen amb violència, nosaltres respondrem pacíficament".

stats