Societat 12/02/2013

L'indultòmetre: Aznar, Zapatero i Rajoy, més de 10.000 indults

Una web recopila un per un els indults aprovats pel govern espanyol des del 1996. Es poden buscar per nom, data o delicte

Ara
1 min
La web 'El indultómetro'

BarcelonaUn doble indult a quatre Mossos d'Esquadra, un 'kamikaze' que va matar un conductor en un accident de trànsit, un alt càrrec del govern de Pujol condemnat pel cas Treball... Els indults del govern espanyol, previstos per la Constitució però sempre polèmics, copen sovint l'atenció mediàtica. Aquest dimarts, justament, el Tribunal Suprem ha anul·lat el polèmic indult al conseller delegat del Santander, Alfredo Sáenz, concedit pel govern de Zapatero pocs dies abans de cessar.

Una web ha comptabilitzat més de 10.000 indults a persones ja condemnades des del 1996, quan Aznar va entrar al poder. L'any amb més indults és el 2000 –encara amb el PP al poder– amb 1.744.

'El Indultómetro', que es basa en la informació publicada al BOE, permet buscar els indults per nom, per territoris o per tipus de delicte. Els responsables del lloc expliquen aquí la metodologia per construir la web.

El ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, ha defensat reiteradament l'"ús molt prudent" que el govern espanyol està fent de l'indult, tot i el rebuig social que sovint generen.

stats