INFÀNCIA
Societat 18/05/2011

Una de cada tres llars en situació de pobresa són famílies monoparentals

Ho detalla un estudi sobre l'impacte del programa d'atenció a la infància de l'Obra Social La Caixa. Un 44,8% dels domicilis barcelonins que reben aquestes ajudes tenen tots els adults a l'atur

Joan Serra
1 min

BarcelonaLa pobresa infantil afecta a Catalunya un de cada quatre menors. La crisi econòmica ha fet evident la vulnerabilitat de moltes famílies, tal com constata un estudi de la Fundació Foessa sobre l’impacte del programa d’atenció a la infància de l’Obra Social La Caixa, nascut l'any 2007. Un 44,8% de les llars barcelonines que reben aquestes ajudes tenen tots els adults a l’atur i, en un 18,7% dels casos, el cap de família és un aturat de llarga durada. En la meitat de les situacions analitzades, un dels tutors del menor treballava de forma irregular o tenia un ofici d’exclusió.

Amb l’ajuda de més d’un centenar d’entitats socials, des del 2007 el programa CaixaProinfànca ha atès 44.460 infants menors de 16 anys en risc o situació d’exclusió. Les ajudes, per valor de 34,9 milions d’euros, han arribat a 26.717 famílies de Barcelona. La inversió global, de 154 milions, també s’ha desplegat per Bilbao, Madrid, Màlaga, Mallorca, Múrcia, Sevilla, València, Saragossa i les Illes Canàries.

stats