SANITAT
Societat 05/04/2012

Els metges alerten de l'excés de competències mèdiques d'infermeria

El sindicat Metges de Catalunya (MC), majoritari en la sanitat catalana, ha instat els col·legis professionals a actuar contra l'assignació de competències mèdiques a infermeria que, segons la seva opinió, promou l'administració

Efe
1 min

BarcelonaMetges de Catalunya denuncia la "perversió" del programa informàtic e-CAP que fan servir els professionals de l'atenció primària de l'Institut Català de la Salut (ICS) per gestionar històries clíniques electròniques.

El sistema, assenyala el sindicat en un comunicat, "permet suplantar la identitat del doctor i diagnosticar mitjançant un simple qüestionari, tramitar derivacions a especialistes o fer prescripcions farmacològiques sense que el facultatiu ho hagi autoritzat".

"Qualsevol error en la gestió d'aquests processos podria comportar responsabilitats jurídiques imputables al doctor que desconeix l'assistència efectuada en nom seu", destaca el sindicat.

Davant aquesta situació, MC ha enviat una missiva als presidents dels col·legis oficials de metges

Infermeria respon

En resposta a la carta de MC, el Col·legi Oficial d'Infermeria de Barcelona (COIB) ha apel·lat avui al diàleg dels professionals i a no confondre la ciutadania.

En un comunicat, el COIB assegura que el seu àmbit és "prou ampli perquè no entri en conflicte amb les tasques dels metges

stats