Societat 14/10/2011

Foment admet que Espanya ha actuat com a nou ric en infraestructures "però tothom actuava igual"

El secretari d'Estat, Víctor Morlán i el conseller Lluís Recoder polemitzen sobre el baix nivell d'execució del pla Rodalies a Catalunya

Albert Balanzà
1 min

BarcelonaEl secretari d'Estat de Planificació i Infraestructures del ministeri de Foment, Victor Morlán, ha apuntat lacònicament aquest divendres a Barcelona que en els últims anys l'Estat ha actuat com a nou ric en el desplegament d'infraestructures que ara estan infrautilitzades però ho ha justificat en el fet que "tothom actuava igual" i ara el resultat és la segona xarxa de TGV més important del món només per darrere de la Xina però línies que només utilitzen una desena de passatgers. Morlán ha assegurat que "en les mateixes condicions" de bonança econòmica ell personalment "hauria fet el mateix" i que només hauria posat impediments, per exemple, a l'aeroport d'Osca. "Però ja em vaig trobar el projecte engegat", ha afegit després d'una reunió a la delegació del govern central a Catalunya.

Morlán, que ha participat en la quarta i última reunió de la comissió de seguiment del pla de Rodalies 2009-2015, s'ha mostrat bona part de la roda de premsa a la defensiva de les acusacions que li ha llançat minuts abans Recoder pel baix percentatge d'obres executades o en procés d'execució del pla i ha assegurat que encara confia en el compliment dels compromisos fins al 2015, amb una inversió fins i tot superior als 4.000 milions d'euros promesos. Recoder, al seu torn, només ha reconegut avenços en la planificació d'algunes obres previstes i ha rebutjat que no hi hagi diners sinó que és "un tema de prioritats".

stats