Societat 31/10/2011

Cafeïna amb gust de llimona

Un inhalador de cafeïna inventat per un professor de Harvard aconsegueix l'efecte d'una tassa gran de cafè amb només dues dosis i sense calories

Ara
2 min
L'inhalador de cafeïna Aeroshot

BarcelonaAeroShot és un inhalador lleuger de plàstic que dispara una dosi de cafeïna en pols, amb gust de llimona, a la llengua. Allí, aquesta substància s'absorveix a l'instant. Cada inhalador conté tres pulsacions, amb un total de 100 mg de cafeïna, gairebé tanta com en una tassa gran de cafè. El producte també conté el 100% de la quantitat diària recomanada de niacina, vitamina B6 i vitamina B12.

Segons explica la revista Time en la seva edició digital, AeroShot l'ha inventat pel professor d'enginyeria biomèdica de la Universitat de Harvard David Edwards, que prèviament havia creat un producte inhalable de xocolata també sense calories anomenat Li Whif. "Tinc experiència en el desenvolupament de fàrmacs inhalats i vacunes, i em va fascinar la idea de portar a terme una nova forma de menjar", diu Edwards. Amb l'ús de l'inhalador, amb sabor de llimona, explica el creador, "vaig veure com el meu ritme cardíac i el meu estat d'ànim van millorar".

Com que la cafeïna és una substància legal, AeroShot es ven com un suplement energètic. L'etiqueta exposa que "no està destinat a persones menors de 12 anys, sensibles a la cafeïna, al·lèrgiques, que prenen determinats medicaments, embarassades, etc. També adverteix contra l'ús de més de tres AeroShots al dia.

Una ressenya de diversos estudis feta per Cochrane el 2010 conclou que la cafeïna pot reduir el nombre d'errors comesos en tasques com conduir o fer anar un simulador de vol. També afirma que millora la memòria, el raonament, la percepció i l'atenció. Tot i això, no millora el funcionament verbal o les habilitats del llenguatge, almenys en els estudis inclosos en aquesta revisió.

stats