Societat 23/09/2013

Un inspector de policia admet haver acceptat regals del Riviera per "cortesia"

El càrrec policial ha acusat la cúpula de la Policia Nacional a Catalunya d'emparar l'extorsió als prostíbuls

Acn
2 min
Un policia imputat acusa els seus caps de cobrar dels prostíbuls

BarcelonaUn inspector de la Policia Nacional ha admès aquest dilluns haver acceptat regals de l'amo del prostíbul Riviera per "cortesia". Preguntat pel fiscal, l'inspector A. N. M. ha admès que tenia bona relació amb Antonio H. L. i que va rebre regals el Nadal del 2006 i el del 2008. L'inspector en cap d'una de les brigades de la unitat contra les xarxes d'immigració i falsificació (Ucrif) ho ha justificat perquè el responsable del local, també jutjat aquests dies, els passava informació sobre xarxes d'explotació. De fet, ha dit que era el propietari de club que més informació els donava per desmantellar aquestes organitzacions i ha assegurat que gràcies a les diverses batudes en prostíbuls va baixar el nombre d'immigrants irregulars, menors i dones explotades.

L'inspector ha sostingut que calia tenir una bona relació amb Antonio H. L. perquè els seguís passant informació i que va accedir a la petició del responsable del local que un altre inspector també acusat, J. J. M. P., no tornés a dirigir una batuda per les males maneres que tenia. L'inspector A. N. M. hi va accedir perquè havia de "defensar els interessos" de la seva unitat, encarregada de desmantellar grups d'explotadors sexuals. Tot i haver admès que va acceptar regals, l'inspector ha assegurat que no es venia "per un pernil" i que li semblaria "mesquí" avisar els prostíbuls abans de fer batudes.

Acusacions a la cúpula policial

L'inspector que ha declarat aquest dilluns també ha apuntat que part de la cúpula policial a Catalunya podria haver emparat l'extorsió als prostíbuls Riviera i Saratoga per tal de tapar els seus propis draps bruts. A. N. M. ha explicat, a preguntes de la magistrada, que quan ell volia investigar la suposada extorsió als prostíbuls per part de J. J. M. P., 'Jordi', també acusat, els màxims caps de la policia a Catalunya el van frenar perquè aquest podia destapar un altre cas de corrupció policial vinculat a la màfia georgiana i a l'operació 'Vespa'.

Després d'un llarg interrogatori, i a preguntes del seu advocat, A. N. M. ha insinuat que no el van deixar seguir en la investigació contra 'Jordi', de qui sospitava que estava extorsionant els amos dels prostíbuls, per no "remenar la 'merda'". En acabar el torn de la defensa, la magistrada del tribunal li ha demanat que aclarís qui li havia dit que no destapés la 'merda'. Ha estat aleshores quan A. N. M. ha explicat que ell sospitava que 'Jordi' havia "amenaçat amb dades calentes" el cap superior de la Policia a Catalunya, José Irineo López, i el seu número 2, Francisco Rodríguez López.

Segons A. N. M., va ser el seu superior directe, el cap de la Ucrif (Unitat contra les xarxes d'immigració i falsificació) qui el va advertir que havia rebut una esbroncada per part del cap superior perquè no investigués més l'inspector 'Jordi'. Rodríguez López també el va avisar que es dediqués exclusivament a la seva feina i no investigués l'altre inspector. A. N. M. sospita que 'Jordi' tenia proves que demostrarien que la cúpula policial hauria facilitat, a través de la Subdelegació del Govern, documentació legal a mafiosos georgians, una trama desarticulada parcialment en l'anomenada operació 'Vespa' i amb la qual aquest inspector acusat "coaccionava" els caps policials. Els investigadors del cas 'Vespa' sempre van sospitar que algun policia va permetre que el cap de la màfia georgiana s'escapés just abans de l'operació policial.

stats