Societat 23/01/2013

Denuncien la presència d'un intrús a les declaracions del cas Nóos

Un advocat denuncia la presència d'un home que no consta que sigui lletrat en les declaracions judicials de la causa

Efe
2 min

PalmaUn dels advocats personats en el cas Nóos ha denunciat davant els jutjats de Palma la presència d'un intrús, de qui no consta que estigui col·legiat com a lletrat, en una de les jornades de declaracions judicials d'aquesta causa en què s'investiga el desviament de fons públics a l'Instituto Nóos. El fet és greu, ja que una persona no col·legiada com a advocat que assisteixi a les declaracions pot ser acusada d'un delicte continuat d'intrusisme professional, segons figura en la denúncia presentada davant els jutjats, a la qual ha tingut accés Efe.

La denúncia es refereix a la presència d'un desconegut durant les declaracions de diversos imputats que es van produir al jutjat d'instrucció número 3 de Palma el 18 de febrer del 2012. Aquell dia van prestar declaració per diversos contractes entre Nóos i el Govern balear l'ex director general d'Esports del Govern, José Luis 'Pepote' Ballester, l'exsecretari de l'Institut Balear de Turisme (Ibatur), Miguel Ángel Bonet, el gerent d'Ibatur, Joan Carlos Alía, i l'exdirector de la Fundació Illesport, Gonzalo Bernal.

Segons la denúncia, les declaracions es van dur a terme davant el jutge José Castro, la secretària judicial, dos fiscals i un grup de setze advocats entre els quals figurava un home, de cognom Podo, que no consta com a col·legiat en advocacia ni està personat en la causa.

Manos Limpias

El lletrat apunta en el seu escrit que el senyor Podo podria ser una persona que acompanyava l'advocada Virginia López Negrete, representant de l'acusació particular que exerceix en aquesta causa el sindicat Manos Limpias.

L'advocat que ha presentat la denúncia sol·licita que s'investigui què ha passat i estudia la possibilitat de demanar la nul·litat d'actuacions i l'expulsió del procediment de Manos Limpias "per mala fe i temeritat".

stats