Societat 18/09/2019

Un instructor de l'exèrcit i una alumna moren després de caure amb una aeronau al mar a Múrcia

L'accident ha sigut per una fallada del motor durant la maniobra d'enlairament

Ara
2 min
Bussejadors de la Guàrdia Civil durant les tasques de recuperació de l'avioneta i els cadàvers

MúrciaUn instructor de l'exèrcit espanyol i una alumna han mort aquest matí després de caure amb una aeronau al mar a Múrcia. L'accident ha sigut amb un avió d'ensenyament elemental de l'Acadèmia General de l'Aire (AGA). Es tracta d'una avioneta del model ENAER T-35C Pillán. L'aparell ha caigut en aigües del mar Menor després d'enlairar-se des de la base aèria de San Javier, segons l'exèrcit de l'aire.

L'aeronau ha caigut prop de la costa de Santiago de la Ribera, on se situa l'Acadèmia General de l'Aire, i a pocs metres de la platja de Barnuevo. El sinistre ha passat després de les 12 h a pocs metres d'un nucli urbà on treballen els efectius d'emergències en les tasques de recuperació de les localitats afectades per l'episodi de fortes pluges al sud-est de la Península.

Els morts són un comandant de 50 anys natural de Cadis i una alumna de tercer curs de 20 anys natural de Còrdova. La ministra de Defensa en funcions, Margarita Robles, ha explicat que una fallada del motor durant la maniobra d'enlairament ha sigut el motiu pel qual l'avió d'instrucció de l'exèrcit de l'aire ha caigut. L'aparell havia estat revisat aquest mateix matí. Segons Robles, l'aeronau va fer aquest dimarts un vol i aquest matí n'havia fet un altre després de la revisió mecànica.

D'acord amb les dades preliminars recollides dels comandaments de l'exèrcit de l'aire, el problema ha sorgit en "la tercera maniobra que feien d'enlairament". "Ha fet parada de motor i ha impactat", ha descrit la ministra.

Aquest sinistre s'ha produït tres setmanes després que un reactor C-101 de l'AGA, pilotat per un comandant de vol i instructor, s'estavellés per causes encara no aclarides en aigües de la zona de La Manga, també al litoral de Múrcia. El pilot va morir a l'acte. La ministra ha subratllat que els dos successos han causat "molt dolor i sofriment" a les forces armades.

stats