Un intendent dels Mossos avisa per carta que havia sopat amb un empresari detingut per un cas de prostitució

"Des del primer moment en què vaig conèixer la possible implicació del senyor Carlos C. en els fets denunciats ho vaig comunicar, de manera immediata, d'una banda als meus superiors i d'una altra als responsables de la investigació", diu a la carta enviada a la jutge que instrueix el cas

L'intendent Antoni V., cap de la comissaria general d'Investigació Criminal dels Mossos d'Esquadra, va enviar una carta a la jutge que investiga una xarxa de prostitució a Barcelona per avisar-la que havia compartit sopars i partits de futbol amb un dels empresaris detinguts.

Segons consta a
l sumari del cas, a què ha tingut accés Efe, la carta la va enviar Antonio V. al mes de juny passat a la titular del jutjat d'instrucció número 10 de Barcelona, Miriam de Rosa Palacio, que investiga una xarxa de blanqueig de diners procedents de la prostitució, una vegada va saber que l'empresari Carlos C. figurava entre els investigats.

En el marc d'aquesta investigació van ser detingudes 25 persones, entre les quals, quatre guàrdies urbans que presumptament cobraven dels propietaris de clubs per avisar d'inspeccions, i els empresaris Juan B. i Carlos C., que segons la jutge controlaven diversos locals d'oci a la capital catalana.

A més, la jutge va ordenar la intervenció telefònica de dos comandaments de la Guàrdia Urbana, els germans Agustín i Jesús H., que segons la magistrada formen part del "cercle de contactes" que un dels imputats –relacions públiques dels empresaris– manté amb comandaments policials, entre ells, el mateix Antonio V., el seu germà Jordi –comandant en cap de la Unitat Fiscal del Prat de la Guàrdia Civil– i el comissari de la Policia Nacional Goyo C.

A la carta, l'intendent confessa a la jutge que coneix Carlos C. des de fa un any i que, en els últims mesos, l'empresari ha assistit a alguns sopars organitzats per comandaments dels Mossos d'Esquadra, la Policia Nacional i la Guàrdia Urbana.

També reconeix que Carlos C. va assistir a un viatge que van organitzar comandaments policials a Madrid el 23 de març per veure el partit Reial Madrid-Futbol Club Barcelona.

L'intendent també explica que, per l'exercici de les seves funcions com a cap de la Comissaria General d'Investigació Criminal, va tenir coneixement que s'investigava Carlos C. en el marc d'un cas de "suposades estafes bancàries mitjançant targetes de crèdit".

"Des del primer moment en què vaig conèixer la possible implicació del senyor Carlos C. en els fets denunciats ho vaig comunicar, de manera immediata, d'una banda als meus superiors i d'una altra als responsables de la investigació i als seus superiors [...]", prossegueix l'escrit.

També assegura que, des del primer moment, es va posar a disposició dels responsables de la investigació "per facilitar tota la informació que pogués ser d'utilitat i a la vegada no entorpir o desaprofitar la investigació iniciada".

"No obstant això, vaig decidir informar de manera directa V.I. per posar-la en coneixement d'aquestes circumstàncies als efectes oportuns", prossegueix la carta.

En diversos dels seus actes, la jutge instructora apunta indicis que l'imputat Arturo R. "manté un cercle de contactes en l'àmbit policial que aconsegueix mitjançant la prestació de favors continuats i que són aprofitats per aconseguir tractes de favor per a tercers, entre ells, Carlos C.".

Per aquest motiu, la magistrada va ordenar intervenir el telèfon dels dos comandaments de la Guàrdia Urbana que formen part d'aquest cercle –al qual els investigadors anomenen amb el sobrenom de 'policemen'–, i a partir de les seves converses constata que han portat presumptament a terme alguna gestió a favor d'Artur R. relacionada amb llicències de grues.

Segons la jutge, els 'policemen' –grup del qual a vegades també forma part l'inspector dels Mossos José Antonio S.– es reunien amb "regularitat" amb l'empresari de l'oci nocturn imputat Carlos C. i amb el relacions públiques Arturo R.B.

En un informe dels Mossos d'Esquadra que consta al sumari es constata que "alguns membres" del grup dels 'policemen' –que no s'especifiquen– "disfruten, aprofitant la seva relació d'amistat amb Arturo R.B., d'un tracte preferent als locals en els quals aquest participa com a relacions públiques".

"Aquest tracte preferent –adverteix l'informe policial remès a la jutge– es materialitza d'una forma recíproca en un tracte també preferent per part dels alts càrrecs [policials] quan són requerits per Carlos C. o per Arturo R.B. en relació amb algun assumpte del seu àmbit".