Dos nois apunyalen mortalment una dona a la zona d'oci del Port Olímpic per robar-li el mòbil

La víctima va demanar ajuda al vigilant de seguretat, que va resultar ferit

L'intent de robatori d'un mòbil a la zona d'oci del Port Olímpic de Barcelona ha acabat, aquesta matinada, amb una noia de 26 anys i nacionalitat espanyola morta a causa d'una punyalada i un vigilant de seguretat ferit. Els Mossos d'Esquadra i els agents de la Guàrdia Urbana busquen els dos nois que van participar en el robatori que va acabar amb homicidi. El tinent d'alcalde de seguretat de l'Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, ha comparegut aquest matí per lamentar els fets i donar el condol a la família, com també ha fet des de les xarxes socials l'alcaldessa Ada Colau.

Batlle ha explicat que la investigació està en mans dels Mossos d'Esquadra i que compten amb el suport dels agents de la Guàrdia Urbana que ja estan visualitzant les imatges de les càmeres de seguretat que hi ha en aquesta conflictiva zona de discoteques. Els fets han passat a les tres de la matinada quan, segons ha dit Batlle, un dels nois ha robat el mòbil a una noia dins d'un local. La víctima ha avisat al vigilant de seguretat de la discoteca i, inicialment, han aconseguit recuperar el telèfon, però després el noi, juntament amb un altre que l'acompanyava, ha apunyalat el vigilant i la noia, i ha fugit corrents.

Segons Batlle, el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) ha arribat al lloc dels fets "de seguida" i ha traslladat els dos ferits a l'Hospital del Mar. Els metges, però, no han pogut fer res per salvar la noia, que ha mort d'una parada cardiorespiratòria. El vigilant, per la seva banda, continua ingressat però no es tem per la seva vida.

Dispositiu especial de seguretat

La mort d'aquesta jove arriba poc més de cinc setmanes després que un jove xinès perdés la vida també en aquesta zona d'oci. En aquest cas, la víctima va morir en una batussa amb un grup de nois russos, també a la matinada. Aquest crim va ser el detonant que va desembocar en el dispositiu que, des de fa un mes, ha reforçat la presència dels Mossos d’Esquadra, la Guàrdia Urbana i la seguretat privada als voltants de les discoteques. L'operatiu continua activat, malgrat que estava planificat per a quatre setmanes. Batlle ha assegurat que "fets com aquest demostren la importància del dispositiu" i ha defensat que els agents seguiran desplegats de forma "infinita".

Per la seva banda, la patronal espanyola d'oci nocturn Spain Nightlife i la seva associada a Catalunya, Fecasarm, ja han exigit més presència policial a les zones d'oci més freqüentades i també que no es criminalitzi el sector per la mort d'una jove apunyalada en un local del Port Olímpic de Barcelona.

Alcohol, batusses i saturació policial a les nits del Port Olímpic

L'organització patronal ha condemnat els fets i ha assegurat que estudia personar-se com a acusació popular en les actuacions judicials obertes "per sol·licitar la pena més greu prevista en el Codi Penal per a l'autor dels fets". En aquesta línia, ha demanat una pena que "serveixi d'escarment i d'avís als qui puguin pensar que assassinar algú en un lloc d'oci nocturn surt gratis".

A banda de l'agressió mortal d'aquest dimecres a la matinada, amb el dispositiu policial actiu també es va produir fa unes setmanes l'agressió sexual d'una turista que sortia d’una discoteca al passeig Marítim. La primera setmana de juliol, abans del dispositiu policial, una menor també va patir una agressió sexual al Port Olímpic i una noia va denunciar una violació de dos nois que havia conegut en una discoteca del Front Marítim.

El pla de l’Ajuntament de Barcelona és no renovar les concessions, un cop vencin, als locals d’oci nocturn per capgirar el Port Olímpic. "Aquest no pot convertir-se en un punt de conflicte permanent", ha dit Batlle.

Barcelona viu l’estiu amb més homicidis des del 2011

El projecte de l'Ajuntament passa per tancar els locals d'oci nocturn i substituir-los per establiments que promoguin activitats vinculades al mar. També hi ha previst incrementar més l'espai públic. A finals del 2016 l'Ajuntament va acordar amb la Generalitat el traspàs de competències de la gestió del Port Olímpic. Des d'aleshores, el govern municipal, les entitats veïnals i els restauradors que continuaran amb les seves activitats han dissenyat el futur Port Olímpic.