Societat 20/07/2011

Un mapa interactiu dóna més visibilitat a les víctimes d'accidents de trànsit a Catalunya

Basant-se en Google Maps, l'aplicació mostra crespons negres en les localitzacions on hi ha hagut accidents mortals. De moment es mostren les dades del 2010, que s'aniran ampliant amb les següents. L'eina ofereix a les famílies de les víctimes la possibilitat d'afegir comentaris personals

Acn
2 min

BarcelonaL'Associació Prevenció d'Accidents de Trànsit (PAT) ha creat un mapa interactiu per donar més visibilitat a les víctimes mortals d'accidents de trànsit a Catalunya. Aprofitant el Google Maps, l'aplicació In Memoriam omple de crespons negres les carreteres catalanes que assenyalen els punts concrets de la xarxa viària on hi ha hagut accidents mortals. Un clic sobre els llaços és suficient per veure la informació dels accidents mortals, sense dades personals per preservar la intimitat dels afectats. A banda de la informació tècnica, els familiars de les víctimes també poden col·laborar-hi afegint la informació que considerin, fent-la arribar a l'associació, que en aquest cas l'arxiva sota la icona d'una flor.

L'associació PAT ha creat aquesta eina amb la col·laboració del Servei Català de Trànsit (SCT) i la direcció general de Trànsit, que ofereixen la informació oficial dels accidents. De moment, les dades que hi apareixen són del 2010 i el mapa s'anirà ampliant amb les següents.

En la presentació que s'ha fet aquest dimarts a la seu del departament d'Interior, la presidenta de l'Associació Prevenció d'Accidents de Trànsit (PAT), Eugenia Domènech, ha destacat que el mapa, a més d'oferir un record de les víctimes, vol ser una eina més per conscienciar la població sobre les conseqüències dels accidents de trànsit.

Més enllà de números i estadístiques d'accidents de trànsit, el mapa vol mostrar la realitat que hi ha darrere de les fredes xifres oficials. Amb aquest objectiu, l'eina s'obre a les famílies de les víctimes perquè hi afegeixin comentaris personals. El primer que hi ha és dels pares d'un noi de 16 anys, Rubén, que va morir el 2 d'abril del 1995 quan tenia 16 anys.

stats