SOCIETAT
Societat 13/04/2013

Intercepten a la Jonquera un camió carregat amb 50 quilos de cocaïna

La droga estava dins una maleta i en una capsa de cartró oculta al generador elèctric del remolc

Acn
2 min
Els paquets de cocaïna trobats en un camió interceptat aquest mes d'abril a La Jonquera. / ACN

BarcelonaLa policia espanyola ha detingut tres homes de nacionalitat búlgara per tràfic de drogues i blanqueig de diners després d'interceptar aquest abril a la Jonquera un camió que transportava 50 quilos de cocaïna i que es disposava a sortir de Catalunya. Un dels detinguts és, precisament, el conductor del vehicle i no es descarten més detencions. La confiscació al febrer de 1.845.000 euros trobats en un camió i un cotxe –amb matrícula txeca–, en un polígon industrial a Santiago de Compostel·la va aixecar les sospites del cos policial, que va decidir endegar una investigació. Els diners s'havien de destinar, presumptament, a l'adquisició de la droga que havia de ser exportada a altres països europeus.

Un control policial activat arran d'aquestes sospites va permetre localitzar i aturar el camió a la frontera catalana. Es va requerir la participació de la unitat canina per trobar la droga, curosament oculta. Hi havia en total 47 paquets de cocaïna amagats dins una maleta i en una capsa que estava al generador elèctric del tràiler.

El camió havia sortit de Madrid per l'autopista A-2 després que els sospitosos se citessin en un hotel de la localitat madrilenya d'Alcorcón. Entre aquests hi havia els dos detinguts al febrer a Santiago de Compostel·la per la troballa de gairebé dos milions d'euros en efectiu en un camió. Un tercer home venia de Sofia (Bulgària) per participar en la transacció i un quart portava una maleta, on hi havia la droga.

En l'escorcoll realitzat en el domicili del presumpte proveïdor de la droga, també a Alcorcón, es van trobar sis paquets amb tres quilos d'heroïna i 640 grams de cocaïna, així com una gran quantitat de telèfons mòbils, material per pesar i empaquetar la droga, i documentació diversa.

stats