Societat 30/01/2015

Interior dóna per finalitzada la fase més intensa del temporal de vent

Després de rebre unes 400 trucades per incidències lleus al telèfon d'emergències 112, Protecció Civil desactiva l'alerta del Procicat i manté l'avís per neu

Ara
1 min
Imatge de cadires tombades pel vent en un bar de Castelldefels / MANOLO GARCIA

BarcelonaInterior ha donat per finalitzada aquest divendres al migdia la fase més intensa del temporal de vent que ha afectat a Catalunya les darreres hores. Després de rebre unes 400 trucades per incidències lleus al telèfon d'emergències 112 -la major part d'elles, de matinada-, Protecció Civil ha desactivat l'alerta del Procicat al migdia, tot i que manté els avisos per neu al Pirineu occidental.

La fase de prealerta, però, es mantindrà al llarg del cap de setmana, atès que es preveuen vents forts a les zones del territori "on típicament" es registren ratxes elevades. També es demana extremar la precaució pel temporal de neu que es preveu que afecti el Pirineu més occidental. De moment, hi ha una desena de carreteres on es requereix l'ús de cadenes i al túnel de Vielha hi ha restriccions a la circulació.

L'episodi de vent que ha viscut Catalunya no ha registrat ratxes de vent rècord i tan sols ha causat danys materials lleus, cap de personal. Entre ells, la caiguda d'un arbre que va afectar a la nit circulació municipi de Breda, la caiguda d'una tanca de separació a Sabadell, el xoc lleu d'un tren de mercaderies amb un arbre o els talls de llum -ja resolts- a Montblanc i Gelida.

stats