ONADA DE FRED
Societat 05/02/2012

El Govern preveu que la normalitat torni aquest dilluns a totes les escoles

La neu torna a posar en alerta Protecció Civil. Ha nevat a la Catalunya Central, el prelitoral i diversos punts de l'àrea metropolitana

Ara
2 min
La neu ha enfarinat Manresa a primera hora d'aquest diumenge a la tarda

BarcelonaTot i que aquest diumenge ha tornat a nevar a cotes baixes, res fa pensar que la situació es compliqui per dilluns. El conseller d'Interior, Felip Puig, ha assegurat en una entrevista a Catalunya Informació que les temperatures ja han tocat fons i que s'aniran recuperant lentament. Malgrat tot, ha explicat que les temperatures seguiran estant per sota del normal almenys fins dimarts.

El conseller d'Interior també ha assegurat que la normalitat s'haurà restablert del tot ja aquest dilluns a totes les escoles del país. Així ho han reiterat aquesta tarda portaveus de de Protecció Civil, també a Catalunya Informació. Un centenar d'escoles van tancar divendres passat per la neu. La nevada també va fer que dijous passat el Govern recomanés als pares que anessin a recollir la canalla al migdia.

Aquest diumenge a la nit ja només s'escapaven flocs al vessant nord del Pirineu. La previsió indica que dilluns el passarem amb cel clar i, això sí, fred i vent.

Ha tornat la neu

L'arribada d'un front atlàntic ha fet tornar la neu aquest diumenge a les comarques centrals del país. També ha nevat a Ponent i a l'oest de les comarques de Tarragona. A primera hora de la tarda ha nevat al prelitoral i el litoral: al Baix Llobregat, el Maresme, el Vallès Oriental i el Vallès Occidental. Cap al vespre, la neu ha arribat a les comarques gironines.

La direcció general de Protecció Civil de la Generalitat ha activat a les 14.40 hores el pla Neucat en fase d'alerta.

Davant aquesta nova situació, Protecció Civil ha demanat extremar la precaució a l'hora de conduir i evitar desplaçaments que no siguin necessaris, o retardar en la mesura que es pugui els desplaçaments previstos en les zones afectades per la nevada.

L'Ajuntament de Barcelona també ha activat en fase d'alerta a les tres de la tarda el pla d'emergència municipal per l'enfarinada als barris alts de la ciutat.

Durant uns minuts, s'han vist precipitacions de neu febles al Carmel, la Teixonera o Sarrià-Sant Gervasi, que no han deixat acumulacions al terra.

En d'altres districtes de la ciutat no hi ha hagut precipitació. La temperatura es manté molt baixa a tota la ciutat, entre 1 i 5 graus depenent de la zona.

D'altra banda, el consistori també manté activada l'operació fred per atendre les persones que pernocten al carrer. La passada nit s'han atès 145 persones, 137 de les quals han acceptat passar la nit sota cobert.

stats