Societat 16/05/2014

Sáenz de Santamaría creu que la llei ja respon als insults a internet però que s'estudiarà una reforma

Qualifica de "molt greu" el que s'ha vist a la xarxa després de l'assassinat de la presidenta de la Diputació de Lleó, Isabel Carrasco

Mariona Ferrer I Fornells
1 min

MadridLa vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha defensat aquest divendres que ja hi ha "mecanismes legals i judicials per poder reaccionar a aquest tipus de conductes perquè la llei s'aplica independentment del mitjà, tant sigui la realitat virtual o no". Tot i això, ha obert la porta a "reforçar el marc" legal a través d'una reforma "el més consensuada possible".

Pel que fa les dues detencions que ja hi ha hagut fins ara per reaccions a l'assassinat de la presidenta de la Diputació de Lleó, la vicepresidenta ha assenyalat que la reacció a la "xarxa ha estat molt greu" i que "les forces de l'estat estan fetes per complir la llei".

El govern analitzarà si els delictes d'incitació a l'odi són pertinents amb les reaccions a la mort de Carrasco. "Avaluarem que la previsió legal que ja existeix sigui global", ha afegit. Això ho faran si ho creuen "necessari" i, si és així, presentaran als grups esmenes al codi legal.

"Som una democràcia consolidada on a llibertat d'expressió és un dret constitucional reconegut, però amb els límits que estableix el codi penal", ha matisat. "El que no ens sembla comprensible en el món real tampoc ho ha de ser en el virtual".

stats