Publicitat
Publicitat

Confirmen la invalidesa a una treballadora per l’exposició continuada als fems d’au

La dona, que té fibrosi pulmonar greu, va treballar d'informadora turística al centre de Barcelona entre el 2008 i el 2010

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ( TSJC) ha confirmat la invalidesa a una dona que treballava com a informadora turística a la zona de plaça Catalunya i la Rambla de Barcelona per la seva contínua exposició als fems de coloms i cotorres. La dona té una fibrosi pulmonar severa que li ha causat la situació màxima d’invalidesa.

La treballadora va ocupar aquesta tasca entre els anys 2008 i 2010, i la sentència de l’alt tribunal català determina l’origen professional de la malaltia. Per això confirma la invalidesa en grau de " gran invalidesa", que s’atorga a les persones que requereixen l’ajuda de tercers per dur a terme tasques quotidianes.

Inicialment, el 2012, el jutjat social número 2 de Barcelona va reconèixer la incapacitat de la treballadora i l’origen professional de la malaltia, però el TSJC va revocar la incapacitat assegurant que la dona podia treballar sense haver d’estar exposada als fems d’aus. Ara, l’alt tribunal català ha rectificat i certifica que les patologies respiratòries de l’afectada no han remès, sinó que s’han agreujat, tot i que la dona va deixar de treballar el 2010.

A més, atorga credibilitat als informes mèdics que vinculen com a única causa el desencadenament de la malaltia a  l’exposició als fems de coloms i es remet a diversos informes confeccionats en els serveis de prevenció de l’empresa i de la Inspecció de Treball, que considerava "molt necessari" un canvi d’ubicació del lloc de treball de l’afectada.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de