Els Mossos investiguen les donacions a la família d'una menor amb una malaltia rara

El pare de la nena abanderava una crida per obtenir diners i finançar un suposat tractament que podria ser fals

Els Mossos d’Esquadra han obert una investigació arran del cas de la Nadia, una menor que pateix una malaltia rara per la qual el seu pare havia engegat una campanya de donacions per recaptar recursos per finançar un suposat tractament. Després que el blog Malaprensa i El País hagin destapat falsedats en el relat del pare, la policia catalana ha confirmat a l’ARA que investigava l’origen i destinació de les donacions que la família ha anat rebent els últims anys.

El cas de la Nadia va aparèixer als mitjans fa anys com la lluita d’un pare de Fígols, a l’Alt Urgell, per curar la seva filla d’una malaltia genètica rara, la tricotiodistròfia. El cas ha ressorgit recentment després d’un article d’ El Mundo que relatava que la família necessitava 140.000 euros per poder sotmetre la nena a un nou tractament en un hospital de Houston, als EUA. En menys d’una setmana van obtenir els diners després d’aparèixer a la premsa i la televisió i rebre força suports.

El periple de viatges i contactes amb metges i científics experts que va explicar el pare seria fals, segons detalla El País. L’home, que aquest dissabte defensava a Facebook la veracitat de la història, assegura que tornarà els diners a tothom que li demani.