Societat 19/02/2019

Mor una dona per una possible intoxicació en un restaurant a València

La investigació apunta a un arròs amb bolets de l'establiment, que té una estrella Michelin, com a focus de la intoxicació

Ara
2 min
El restaurant RiFF de València ha tancat fins que s'esclareixi la mort d'una clienta

ValènciaLa conselleria de Sanitat valenciana ha obert una investigació per la mort d'una dona de 46 anys diumenge a la matinada, després de presentar símptomes d'una possible intoxicació alimentària. La víctima havia dinat amb el seu marit i el seu fill a un restaurant de València, el Riff, que té una estrella Michelin i que ha decidit tancar les portes al públic fins que s'esclareixin els fets.

Les primeres informacions sobre la investigació oberta apunten que un arròs amb bolets podria haver estat la causa de l'afecció gàstrica que va patir la dona, segons ha informat l'agència Efe. Tant ella com el seu marit i el seu fill, que van dinar al mateix establiment, van presentar símptomes d'intoxicació, amb vòmits i diarrea.

Mentre que l'home i el fill, de 12 anys, van tenir una evolució bona i es van recuperar, la dona va empitjorar i va acabar morint diumenge a la matinada, segons la Generalitat Valenciana. L'antecedent en tots els casos era l'àpat al restaurant de València dissabte al migdia.

Segons les autoritats sanitàries, la investigació oberta ha pogut constatar set casos amb simptomatologia molt lleu -principalment vòmits i amb bona evolució- probablement relacionats amb el mateix local, de manera que tot sembla indicar que es tracta d'un brot de toxiinfecció.

Sanitat ha informat que els inspectors de seguretat alimentària van visitar dilluns l'establiment. A simple vista no hi van detectar cap deficiència que es pogués relacionar amb la intoxicació dels clients. Van recollir mostres d'algunes matèries primeres i aliments que formaven part del menú degustació i ara les estan analitzant.

El titular del restaurant, el xef alemany Bernd H. Knöller, ha estat qui ha anunciat en un comunicat que el restaurant estarà tancat fins que s'aclareixi què ha passat al més aviat possible. Ha ofert tota la col·laboració amb Sanitat i ha lamentat la mort de la dona amb independència del que hagi provocat el fatal desenllaç.

stats