Societat 19/11/2013

Ja circulen les cinc noves línies de la xarxa de bus

Els usuaris s'han adaptat ràpidament a les novetats, entre les quals hi ha més freqüència de vehicles i recorreguts més ràpids

Ara
1 min

BarcelonaDes d'aquest dilluns, 18 de novembre, ja estan operatives les cinc noves línies de la xarxa ortogonal de bus de Barcelona. Es tracta de tres línies horitzontals (H8, H10 i H16) i dues de verticals (V3 i V17), una nova manera de moure's en autobús que pretén optimitzar la xarxa actual i que esdevingui més racional.

En el primer dia de funcionament, els usuaris s'han adaptat ràpidament a les noves línies. Han destacat, sobretot, la satisfacció de dues de les seves grans demandes: l'augment de la freqüència de busos i el de la rapidesa dels recorreguts. Amb aquesta ampliació de línies, TMB preveu que diàriament 180.000 passatgers −el 30% del volum total− es desplacin amb la nova xarxa.

Així mateix, la xarxa continuarà creixent. Ara s'analitzarà com estan funcionant aquestes deu línies i des de TMB ja han anunciat que estan estudiant "petits retocs" i ampliacions de les línies que ja circulen per la ciutat. De cara al 2014, se n'implantaran de noves.

stats