Societat 29/03/2011

Jaume Sarramona: "L'uniforme a l'escola trauria molta pressió a les mares"

El catedràtic emèrit en Pedagogia assegura que, gràcies a aquesta peça de roba, "les famílies es poden estalviar en marques i consum innecessari"

Jordi Nicolás Soler
1 min
jaumesarramona

BarcelonaJaume Sarramona, catedràtic emèrit en Pedagogia de la Universitat Autònoma de Barcelona, s'ha mostrat partidari de regular d'alguna manera la vestimenta a les escoles. En una entrevista a RAC1, Sarramona ha reconegut que, si bé "no és el tema cabdal de l'educació, és evident que la indumentària és un element distorsionant", tot i que ha afegit que "no hi ha veritats absolutes". "Traiem aquest element distorsionant de les escoles per poder fer altres coses", ha sentenciat.

El catedràtic creu que s'ha de parlar amb els pares "perquè es pugui anar a l'escola amb una roba respectuosa". "El nombre de dies sense escola en comparació amb els dies amb escola a l'any és molt superior, per tant, el marge per decidir és gran", ha dit. D'aquesta manera, segons Sarramona, "les famílies es poden estalviar en marques i consum innecessari, i trauríem molta pressió a les mares". Malgrat tot, ha assegurat que "és una discussió dels avis, perquè els pares d'avui no havien nascut o eren molt joves quan va morir Franco".

Tot i matisar que "no cal pensar en uniformes de faldilles de quadres i americanes de golf", ha afirmat que "la qüestió és establir una política de mínims". "La unanimitat és difícil de trobar, però es pot arribar a un ampli consens. Però aquesta feina s'ha de complementar des de casa", ha dit.

stats