Tecnologia

El salari del president d'Apple

Steve Jobs manté un sou anual d'un dòlar, però en cobra 248.000 per viatges d'empresa

El valor de les accions d'Apple del màxim dirigent de la companyia supera els 1.800 milions d'euros

El salari del president d'Apple, Steve Jobs, tampoc no va pujar durant el 2010, i va cobrar només un dòlar anual, tal com fa des del 1998. Aquest és el seu salari oficial, però la realitat és que, sent com és el màxim responsable d'una de les companyies més fortes del món, els seus ingressos arriben per moltes altres bandes.

Sense anar més lluny, els 5,5 milions d'accions d'Apple que posseeix, i que van pujar prop d'un 60% durant l'any que passat, tenen un valor de 1.840 milions de dòlars, gràcies al gran augment de demanda que hi ha hagut, aquest any, dels productes estrella de la casa, com l'iPhone, l'iPad o l'iPod.

A més, Jobs va ingressar 248.000 dòlars durant l'exercici fiscal 2010 en concepte de viatges d'empresa, uns trajectes que ha fet a bord del seu avió privat, que val 90 milions de dòlars i que va rebre com a paga extra el 1999.

Jobs és l'únic directiu d'Apple que té el sou fixat en un dòlar anual. Tim Cook, cap d'operacions de la companyia, va cobrar durant el 2010 més de 59 milions de dòlars, que incloïen un suplement de 5 milions per la seva "excel·lent tasca" al capdavant de l'empresa durant la baixa mèdica d'Steve Jobs durant els primers sis mesos del 2009.

Més continguts de