LLENGUA
Societat 27/11/2010

Només un 6% de les joguines són en català

La Plataforma per la Llengua celebra la setena Festa pel joc i la joguina en català. Tot i que la situació ha millorat el català segueix infrarepresentat en les joguines

Acn
1 min

BarcelonaLa Plataforma per la Llengua celebra aquesta tarda al Passeig de Sant Joan de Barcelona la setena edició de la Festa per al joc i la joguina en català. Aquesta festa que s'ha celebrat amb èxit de públic, té com a objectiu reivindicar que les joguines que es regalen per Nadal i Reis utilitzin el català. Actualment només ho fan 670 joguines, que representen un 6% del total. L'entitat alerta que les grans cadenes infrarepresenten el català en catàlegs i prestatgeries.

Segons dades de la Plataforma per la Llengua, els últims anys hi ha hagut una evolució lenta però positiva. S'ha passat del 4,8% de fa tres anys al 6% actual. Altres dades que confirmen la tendència positiva són les 75 empreses que fabriquen joguines que incorporen el català i les 151 botigues que les venen. En la jornada d'avui han posat a la disposició dels assistents recursos per saber quines són les empreses i botigues que tenen productes en català.

Durant tot el dia s'han dut a terme activitats pels més petits i ha començat la campanya de cartes al Reis que acaben amb la mateixa petició: "poder jugar en català". Les primeres 24.000 cartes ja s'han exhaurit i ara se'n prepara una nova edició. L'objectiu de la campanya és conscienciar pares i mares.

Han aprofitat per recordar que, degut a l'aprovació del Codi de Consum, tots els productes, i per tant també les joguines, hauran d'incloure el català a l'etiquetatge, les instruccions i el manual d'ús a partir de l'any que ve.

stats