Societat 05/01/2013

Creu Roja recull més de 60.000 joguines perquè els nens en risc d'exclusió no es quedin sense regals de Reis

La consellera de Benestar i Família agraeix la tasca dels voluntaris i situa la protecció de la infància com una prioritat de la seva gestió

Acn
2 min
Els voluntaris treballaven aquest dissabte a Cornellà per tenir a punt les joguines / ACN

BarcelonaCreu Roja Joventut ha recollit un total de 60.220 joguines perquè els nens en risc d'exclusió no es quedin sense regal de Reis aquesta nit. La campanya compleix enguany 20 anys i ha superat les expectatives inicials, que situaven l'objectiu en 45.000 joguines. Gràcies a la tasca de 1.425 persones voluntàries de 309 municipis catalans i de les donacions de particulars i empreses, 21.832 nens en situació difícil podran tenir regal aquesta nit. Aquesta xifra és ja més del doble que fa quatre anys.

Per elaborar la llista de famílies beneficiades, la Creu Roja treballa colze a colze amb diputacions i ajuntaments i amb els seus serveis socials respectius, que saben perfectament quines són les famílies amb dificultats i en fan un seguiment continu durant tot l'any. Aquest any, 21.832 nens en risc d'exclusió de prop d'11.000 famílies rebran aquestes joguines, el doble que fa quatre anys.

La consellera de Benestar i Família, Neus Munté, ha visitat les instal·lacions de Creu Roja a Cornellà de Llobregat per comprovar 'in situ' la feina dels voluntaris, que s'encarreguen de classificar les joguines i repartir-les. Munté ha agraït la seva feina i la solidaritat de tots els donants, especialment en aquest moment de crisi.

A més, ha volgut aprofitar aquest primer acte com a consellera per deixar clar el seu "compromís personal", perquè l'atenció, la protecció i la promoció de la infància "continuïn sent una autèntica prioritat". "Tota societat que es vulgui cohesionada com la nostra necessita que els seus nens siguin preservats", ha argumentat.

Per això, ha garantit que continuaran treballant al costat d'organitzacions com la Creu Roja i la resta d'administracions públiques per protegir la infància, especialment la que estigui en risc d'exclusió. "És important que els nens puguin tenir aquesta nit màgica, i han de saber que hi ha moltes entitats i voluntaris que ajuden també en la tasca dels Reis d'Orient perquè tots puguin tenir demà una il·lusió, un somriure i una joguina nova de la qual gaudir", ha subratllat.

Munté ha evitat referir-se a altres qüestions i se n'ha sortit prou bé, especialment quan els periodistes li han demanat per l'entrevista de divendres al rei Joan Carles. "Aquí parlem de recollida de joguines i de la tasca ingent que tenen uns altres reis, que són els Reis d'Orient, que tenen molta feina i també, afortunadament, molta gent que els ajuda", ha aclarit.

stats