Societat 27/12/2015

Joguines que demanen tornar a ser estimades

Barcelona promou la reutilització i el reciclatge de joguines a través dels punts verds

Ara
2 min

BarcelonaL’Ajuntament de Barcelona i la Fundació Formació i Treball promouen la reutilització i el reciclatge de joguines a través dels punts verds. A més, la iniciativa serveix per donar feina a quatre persones en risc d’exclusió i alhora facilitar l’accés a les joguines als infants que tenen més dificultats per tenir-ne.

Aquesta acció es porta a terme en el marc del pla de prevenció de residus de la ciutat i pretén recollir joguines usades per a la reutilització amb finalitats socials o per al reciclatge. En aquest sentit, Eva Herrero, comissionada d’Ecologia, fa una crida a la ciutadania: “Si teniu joguines que els vostres fills no fan servir, penseu que hi ha persones que hi poden donar una altra vida. Per tant, veniu als punts verds de la ciutat i dipositeu-les-hi i algun altre infant hi podrà jugar.”

A Barcelona hi ha 23 punts verds de barri més 96 punts verds mòbils, on els ciutadans trobaran el “Racó de les joguines que demanen tornar a ser estimades”.

Un cop dipositades, les joguines segueixen un procés a càrrec de la Fundació Formació i Treball, entitat especialitzada en processos de recuperació i reutilització del residu. Els seus treballadors, que a més són persones en risc d’exclusió social a les quals es dóna ocupació, les transporten des del punt verd fins a la planta que tenen a Sant Adrià de Besòs i allà se’n fa la tria segons l’estat, i la classificació en funció del destí: entrega social, venda de segona mà o reciclatge.

Des del començament del servei s’han recollit gairebé 180.000 quilos de joguines usades, el 55% de les quals s’han pogut reutilitzar a través de les botigues que gestiona la fundació (6%), el Programa d’Entrega Social (16%) i clients minoristes i majoristes (33%). El 45% restant està destinat al rebuig o reciclatge.

Programa d’Entrega Social

Aquest programa va dirigit a famílies amb recursos econòmics escassos perquè puguin accedir a productes de segona mà en bon estat i a preus molt assequibles. És, doncs, una de les sortides de les joguines, que a través de la xarxa de botigues que té la Fundació Formació i Treball es venen a preus molt baixos o fins i tot es donen a famílies que formen part d’aquest programa i que estan derivades pels serveis socials de l’Ajuntament. Des que es va iniciar el projecte l’any 2014 s’han atès més de 3.000 famílies.

stats