Societat 24/09/2013

Jordi Martí (PSC Barcelona) creu que la missa de la Mercè "és un ritual que s'ha de canviar"

El líder socialista veu un símbol de sotmetiment del poder civil davant l'eclesial

Acn
1 min

BarcelonaEl president del grup municipal del PSC a l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Martí, ha fet revifar la polèmica sobre l'assistència de la corporació municipal a la missa de la Mercè amb la seva absència. Aquest mateix dimarts, ha argumentat que fa temps que pensa que aquesta celebració "és un ritual que s'ha de canviar" perquè "simbolitza" el sotmetiment del poder civil davant l'eclesial.

Martí no es posa tant amb la litúrgia en sí, sinó amb el fet que els càrrecs electes hi acudeixin en un seguici. Segons ell, s'hauria de donar a la missa la mateixa rellevància que a altres activitats que es fan durant aquests dies. Martí no descarta que el seu grup presenti una alternativa en aquest sentit. "Fa temps que penso que a la festa de la Mercè li queda un ritual que hem de canviar", ha comentat. Segons Jordi Marí, el fet que els càrrecs electes acudeixin en un seguici és un símbol del sotmetiment del poder civil al religiós.

"La missa ha d'estar en el programa amb la mateixa rellevància i importància que altres activitats" que es fan durant els dies de festa major, ha comentat Martí. El socialista lamenta que el seguici i la processó de càrrecs electes fins a la Basílica de la Mercè és "l'únic vestigi" que li queda a la festa major de Barcelona del segle XIX.

Martí no ha descartat que el PSC impulsi alguna iniciativa que plantegi un canvi en aquesta celebració. "Hem d'obrir una reflexió en el grup", ha comentat, per afegir després que l'objectiu d'aquesta ha de ser trobar un millor encaix de la celebració religiosa en una societat laica.

stats