Societat 16/03/2011

El jove de Salt que va rebutjar assistència va morir d'un fort cop al cap

Els Mossos d'Esquadra tenen oberta una investigació per intentar reconstruir les seves últimes hores de vida. Tot apunta que es podria haver barallat amb algú

Efe
2 min

GironaL'autòpsia practicada avui al cadàver d'Oscar Cruz, de 22 anys, que va morir a casa seva de Salt dilluns passat després d'haver rebutjat el dia anterior ser atès en un hospital de Girona, apunta a que podria haver mort a causa d'un fort cop que li haurien assestat al cap.

Segons fonts pròximes a la investigació, els primers resultats de l'autòpsia, practicada avui a l'Institut de Medicina Legal de Girona, el cop, assestat amb algun objecte que encara cal determinar, li hauria fins i tot perforat el crani. Els forenses, que estan practicant diferents proves, estan a l'espera de rebre els resultats de diversos anàlisis de teixits i de les mostres manades a toxicologia, per saber més coses sobre com li va arribar la mort al jove.

Paral·lelament, els Mossos d'Esquadra tenen oberta una investigació per intentar reconstruir les seves últimes hores de vida i descobrir qui van ser les persones que van passar diumenge a la nit amb ell, que seria quan va rebre l'agressió. Per a això estan interrogant els familiars, amics i coneguts del jove i les persones que el van veure estès a terra el matí de diumenge passat.

Tot apunta a que el jove, que tenia antecedents, es podria haver barallat amb algú que l'hauria atacat amb un objecte i li hauria causat la ferida al cap que li va causar la mort hores més tard. Oscar Cruz va aparèixer diumenge passat tirat a terra en un carrer de Salt i un treballador de la neteja el va localitzar i va avisar la propietària d'un bar pròxim, que en veure l'estat del jove, semi-inconscient, va trucar a la policia i a emergències. Una ambulància el va traslladar fins al servei d'urgències de l'Hospital Santa Caterina de Salt però, segons va explicar ell mateix a la seva tia, que és qui el va trobar mort, després d'una hora esperant a que l'atenguessin, es va cansar i s'en va anar a casa seva, al carrer Doctor Ferran, es va ficar al llit i ja no va despertar. Segons els seus amics, el jove també va comptar als seus familiars una vegada va arribar a casa que un individu que no coneixia de res l'havia increpat quan es dirigia al seu domicili i es va iniciar una baralla.

stats