SOCIETAT
Societat 23/10/2011

Cau un grup criminal que extorsionava un jove amb qui havien contactat per Internet

Van tancar la víctima en una casa abandonada on el van obligar a cavar la seva tomba

Ara
1 min
Part del material decomissat / MOSSOS

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra han desarticulat un grup especialitzat en la comissió de detencions il·legals i extorsions.

La investigació va començar quan un jove, veí de Barcelona, va ser víctima d'un reiterat procés d'extorsió després d'haver comprat un vehicle d'alta gama per internet. Les mateixes persones a qui va comprar el cotxe, el van obligar, amenaçant-lo amb una pistola, a tornar a fer el canvi de nom i li van exigir 20.000 euros en efectiu, advertint-lo que si no pagava el matarien a ell i a la seva família.

Mentre va durar l'extorsió el van segrestar en quatre ocasions i, dues vegades, el van tancar en una casa aïllada de Montcada i Reixac. En un dels episodis, els detinguts li van donar una pala i el van obligar a cavar el que li van dir que seria la seva pròpia tomba. La víctima va haver de donar el vehicle del seu pare per pagar als extorsionadors perquè no el continuessin intimidant.

Tres dels membres de la banda van ser detinguts mentre controlaven el domicili dels pares de la víctima i la quarta detenció es va produir el passat 20 d'octubre. En el registre de la casa on havien retingut a la víctima, es van trobar armes de foc i munició, cocaïna i estris i substàncies per processar-la i tallar-la.

Els quatre detinguts, tots de nacionalitat espanyola, sumen 32 antecedents per diversos delictes.

stats