Societat 20/02/2017

Ocupen la seu central de Bankia a plaça Catalunya

Els ocupants protesten pel possible desallotjament de de l'ateneu popular El Rec, a Fort Pienc

Ara
1 min
Ocupen la seu central de Bankia a Plaça Catalunya MANOLO GARCIA

BarcelonaUn grup de joves han ocupat aquest dilluns al matí la seu central de Bankia a plaça Catalunya. Els ocupants formen part del moviment juvenil Fort Pienc, del barri de l'Eixample, i protesten pel possible tancament de l'ateneu popular El Rec, que és propietat del banc. L'ocupació ha començat a les 11.00 h d'aquest dilluns i té previst allargar-se durant tot el dia. Dins, donant-hi suport, hi ha els tres regidors de la CUP de Barcelona: María José Lecha, Maria Rovira i Josep Garganté.

Ocupen la seu central de Bankia a Plaça Catalunya. MANOLO GARCIA

L'objectiu dels ocupants, segons un comunicat, és evitar el desallotjament del local que ara ocupa l'organització veïnal i juvenil del barri de Fort Pienc, a l'Eixample. La mobilització es produeix tres dies abans del judici que enfrontarà el banc amb l'espai el 23 de febrer.

Una xerrada de David Fernàndez

Els ocupes han programat diversos actes al llarg de la jornada d'aquest dilluns, com un dinar popular i una xerrada sobre l'especulació financera de Bankia amb la presència de l'exdiputat de la CUP David Fernàndez.

Ocupen la seu central de Bankia a Plaça Catalunya. MANOLO GARCIA

El local que els joves ocupants reclamen es va convertir en l'ateneu popular de Fort Pienc després que, sent oficina de Bankia, fos ocupat el 2014. Els joves defensen que el local respon a una necessitat, "la manca d'espais per desenvolupar els seus projectes".

stats