Societat 03/11/2011

La crisi deixa sense permís de conduir molts joves

Les autoescoles innoven en mètodes per atreure nous clients mentre que la tramitació de permisos no deixa de caure des del 2008

Ara
1 min
Les cues en els accessos a les grans ciutats són habituals cada dia al matí.

BarcelonaLes xifres són reveladores: prop de 21.300 carnets de conduir menys en 3 anys. La necessitat de retallar despeses ha obligat molts joves a renunciar a l'aspiració de treure's el permís per poder portar cotxe. Lluny de recuperar-se, aquestes xifres no deixen de caure des del 2008.

Els responsables de l'administració fan una relació causa-efecte entre la crisi econòmica i aquesta davallada tan accentuada. Tot i això, les despeses que més enrere tiren no són les del carnet, sinó les que suposa tenir cotxe propi.

El cost mitjà per preparar i obtenir el carnet al primer intent a Barcelona és d'uns mil euros, tot i que pot variar segons l'autoescola seleccionada.

Moltes autoescoles que s'havien ampliat en temps de bonança han hagut de vendre les seves noves sucursals als treballadors. Per fer els seus serveis més atractius en temps d'escassetat, les autoescoles han hagut d'innovar en els mètodes. Tot i això, hi ha joves que no es volen gastar ni els diners del curs en línia i opten per altres solucions.

Podeu llegir-ne més a l'ARA Premium.

stats