"Eren 'punxadetes' sense mala llet": així defineix l'acusat d'assassinar el seu excap les 41 ganivetades

L'home assegura que va actuar en legitima defensa, mentre que la Fiscalia l'acusa de planejar el crim

El treballador acusat d'assassinar el seu excap a Esparreguera el 2014 s'ha defensat al judici assegurant que va actuar en legítima defensa durant una discussió amb l'empresari. L'home va clavar 41 ganivetades a la víctima però davant del jurat ha dit: "No van ser punyalades, eren 'punxadetes' sense mala llet, no volia fer-li mal". 

La Fiscalia assegura que l'extreballador, de 48 anys, va anar a buscar l'empresari expressament a l'hora que sabia que entrava a treballar, va interceptar el cotxe i mentre l'home encara era dins del vehicle el va apunyalar diverses vegades. Després el va arrossegar fora i va continuar clavant-li el ganivet. El fiscal demana per a ell 23 anys de presó.

Un crim planejat

La Fiscalia acusa el treballador d'assassinat amb traïdoria i acarnissament. Assegura que va planejar el crim com a venjança contra el seu excap, amb qui havia tingut diversos judicis després que l'acomiadés l'any 2008, i que per això el va anar a buscar expressament, armat amb dos ganivets de cuina nous.

L'acusat ha reconegut al judici que antigament havia sentit "ressentiment" cap a l'empresari pel seu acomiadament, però ha negat que hagués planificat matar-lo: "Si hagués volgut venjar-me'n no hauria esperat 6 anys", ha assegurat l'extreballador. 

"Portava els ganivets per afilar-los"   

L'home ha negat durant l'interrogatori que el dia dels fets hagués anat al polígon industrial amb la intenció d'assassinar l'empresari. Ha explicat que havia anat a la zona perquè estava a l'atur i "un conegut" li havia dit "que havien obert una empresa nova" on podia trobar feina. També ha assegurat que portava dos ganivets a sobre "perquè volia portar-los després a afilar".

"No l'esperava, ni el volia matar perquè no en treia cap benefici", ha insistit l'home. Segons la seva versió, es va trobar per sorpresa l'empresari, "que va aturar el cotxe, molt agressiu". Assegura que tots dos es van discutir, que l'empresari va sortir del cotxe i li va clavar "un cop de porta al pit" i que li va semblar "que portava alguna cosa a la mà" i que el va empènyer a terra. L'acusat diu que va actuar en legítima defensa: "Vaig tenir por", ha dit.

L'extreballador ha insistit a restar importància a les primeres punyalades que va clavar a l'home enmig de la suposada picabaralla: "Eren 'punxadetes' sense mala llet, no volia fer-li mal", ha assegurat. Ha reconegut que finalment va acabar clavant-li el ganivet al coll: "Vaig sentir que s'enfonsava a la jugular i llavors em vaig espantar i vaig parar".

Un testimoni protegit ho va veure tot

La Fiscalia assegura que l'home va fugir del lloc després de matar l'excap. L'acusat ha dit que va marxar deixant-lo "viu" i que mentre s'allunyava sentia com l'home el continuava cridant i amenaçant. Per això ha estat clau la declaració d'un testimoni que va presenciar tota l'escena des del balcó de casa seva. 

El testimoni ha assegurat que l'acusat va apunyalar la víctima "mentre era dins del cotxe", a través de la finestreta, i que després va arrossegar-lo fora del vehicle per acarnissar-s'hi: "L'home del cotxe ja estava molt ferit, semblava que estava defallit", ha explicat. El veí va trucar al telèfon d'emergències.

A Abrera per buscar-hi un altre excap

La Fiscalia assegura que l'acusat va parar un camioner que circulava pel polígon i el va obligar a portar-lo a un centre comercial d'Abrera on l'home també havia treballat durant un any. El processat ho ha negat. Ha dit que ell volia "anar a Martorell, per avisar una ambulància i entregar-se" però que el conductor només el podia acostar a Abrera i per això hi va acabar anant.

La Fiscalia li ha recordat que al centre comercial va parlar amb excompanys "de pegar dos o tres cops de puny a l'excap". L'acusat ha dit que "feia broma". Segons la fiscal, l'home va acabar amenaçant altres botiguers del centre comercial mig ensangonat i ensenyant-los els ganivets, fins que la policia local el va detenir.

Tot i que es va passar 3 hores al centre comercial, l'home ha insistit que la seva intenció "era entregar-se". Ha reconegut que havia consumit alcohol: "Vaig prendre unes cerveses" -ha dit-. "No van ser tres 'cubalibres'?" -li ha preguntat la fiscal-. "Sí, els tres 'cubalibres' i les cerveses també" -ha contestat.

Tot i així l'home ha assegurat que "no anava borratxo". A més dels 23 anys de presó, la Fiscalia demana una indemnització de 810.000 euros per a la vídua de l'empresari, els tres fills menors d'edat i els dos germans de l'home.