El policia jubilat que va destapar un crim "gairebé perfecte"

Pedro Mielgo va ser el testimoni accidental de l'assassinat d'Isabel Carrasco, la dirigent del PP a Lleó morta a trets

Emilio Fernández, el fiscal que s'encarrega de l' assassinat d'Isabel Carrasco, la presidenta del PP a Lleó morta a trets enmig del carrer, va assegurar el primer dia de judici que la mort de la política va ser un crim "gairebé perfecte". Hauria estat del tot perfecte, va dir, si no fos pel policia jubilat que ho va veure tot i va seguir l'assassina d'amagat fins que va ser detinguda.

Ell és Pedro Mielgo, i aquest dijous ha testificat davant el jurat. El més important de la seva declaració, que recull Efe, és que  desmunta la versió de Montserrat González autora confessa del crim– i la seva filla,  Triana Martínez. Segons les principals acusades, per a qui la fiscalia demana 28 anys de presó, Montserrat González és l'única responsable de la mort, i Triana Martínez només era a l'escena del crim per casualitat. El fet que Triana Martínez fos al lloc dels fets i recollís el bolso on l'assassina havia amagat l'arma després de disparar-la va ser, segons les acusades, fortuït. Martínez assegura que se'l va trobar al terra i que en cap cas va ser còmplice de l'assassinat, ja que ni tan sols va trobar-se amb la seva mare. 

Segons la versió del policia jubilat, tot just després que Montserrat González, de 60 anys, matés Isabel Carrasco a trets enmig del carrer, l'assassina va guardar l'arma al bolso i va començar a caminar, sense llençar-lo al terra com diu la versió de les dues dones. El policia dóna suport així a la tesi del fiscal, segons el qual Triana Martínez col·laborava amb la seva mare i era a l'escena del crim expressament per recollir l'arma: si no la va llançar al terra significa que la va entregar a Triana en mà.

L'única esperança per a Triana, una trucada al 112

L'únic fil d'esperança perquè s'aguanti la versió de Martínez i la seva mare és que s'invalidi el testimoni de Pedro Mielgo. Això és el que demana la defensa de les dues dones, que l'acusen de fals testimoni. Argumenten que el policia jubilat va trucar al 112 el dia de l'assassinat i que va afirmar haver perdut de vista Montserrat González mentre la seguia. Mielgo, per la seva banda, després d'escoltar la gravació de la trucada, nega que sigui ell.

El fiscal hi ha tret importància, i ha assenyalat que és normal que no es reconegui, sobretot tenint en compte que va fer la trucada en una situació d'estrès. El policia s'havia dedicat durant dos anys a fer seguiments a Benidorm (Alacant) a trilers i carteristes.