El judici a dos manifestants per la vaga del 29-M, suspès per vulneració dels drets dels acusats

Dos estudiants jutjats també per la vaga general del 2012 neguen que cremessin contenidors i apedreguessin agents de la Guàrdia Urbana

El judici contra el secretari d'Acció Sindical de la CGT a Catalunya, Saturnino Mercader, i el sociòleg Roger Sánchez, per la participació en avalots i piquets a la vaga general del 29-M de 2012, que s'havia de fer aquest matí, ha quedat suspès i tornarà al jutjat d'instrucció, segons  ha explicat per Twitter l'advocat dels dos acusats, Eduardo Cáliz:

Cáliz ha dit que el judici es declarava nul perquè s'havia vulnerat el dret dels seus clients de saber de què els acusaven -no els havien comunicat un dels delictes pels quals els acusava la Fiscalia- i també el de ser interrogats sobre l'acusació concreta. Ara, ha explicat Cáliz, el cas torna al jutjat d'instrucció, que haurà de decidir si repeteix el procés i els interroga pel delicte de més pel qual no ho han fet o si deixa estar l'acusació.

L'Ajuntament de Barcelona, quan va entrar-hi Ada Colau, ja  va retirar l'acusació contra els dos manifestants. Avui unes desenes de simpatitzants dels dos acusats  s'han concentrat a la Ciutat de la Justícia per donar-los suport:

Els dos estudiants neguen les acusacions

Qui sí que s'han jutjat avui són dos estudiants de física detinguts en la vaga general del 29 de març del 2012, Daniel Ayyash i Ismael Benito, per als qui l'Ajuntament també havia retirat l'acusació. A la primera vista tots dos han negat que haguessin bolcat i cremat contenidors i que llancessin pedres als agents de la Guàrdia Urbana, segons informa l'ACN. Aquests són els principals fets de què se'ls acusa i la Fiscalia demana 8 anys i 9 mesos de presó per als dos.

Agents dels Mossos d'Esquadra han testificat que els havien rastrejat a partir d'elements característics, com les ulleres o una rasta, entre un grup d'unes 30 persones que hauria provocat els avalots; una versió que la defensa ha intentat desmuntar destacant, entre altres, la distància en què es trobaven els uns dels altres.

Els agents que havien declarat lesions han dit que les van patir durant la persecució dels detinguts, però no per cap agressió durant la detenció. Davant la Ciutat de la Justícia, també s'han concentrat desenes de persones aquest dimarts al matí per donar suport a Daniel Ayyash i Ismael Benito i n'han reclamat l'absolució.