Jutjat per violar la seva filla i dues amigues: "Em deia que m'alliberaria d'un esperit dolent"

La fiscalia demana 45 anys de presó per a l'home i 27 per a la mare per consentir-ho

L'Audiència de Barcelona ha començat a jutjar aquest dijous un home acusat de violar la seva filla i dues amigues amb l'excusa que els havia de practicar "un ritual sexual". "Em va dir que m'alliberaria d'un esperit dolent que s'estava apoderant de mi", ha explicat una de les dues noies, que han declarat durant el judici. La fiscalia demana 45 anys de presó per a l'home i 27 més per a la mare, que segons el relat de la fiscalia i les mateixes víctimes era conscient del que passava i no va fer res per aturar-ho. 

Els acusats i la filla s'han acollit al seu dret a no declarar, però les altres dues víctimes han explicat al tribunal que l'home les va convèncer que formava part d'una secta anomenada "l'orde d'Odín" i que si no accedien al ritual sexual els passarien "coses dolentes" tant a elles com a les seves famílies. Una d'aquestes noies, segons ha explicat, va contactar coaccionada per l'acusat amb una tercera amiga perquè també se sumés als "rituals sexuals", però la noia s'hi va negar. Quan totes dues en parlaven als lavabos de l'escola una mestre les va sentir i a partir d'aquí el cas es va destapar i van denunciar-ho a la policia. 

"Van començar a inflar-me el cap"

Una de les víctimes ha explicat al judici que la seva amiga –la filla dels acusats– li va comentar que el seu pare feia uns "rituals" arran d'un problema familiar que ella li havia confessat. "Jo mai havia cregut en aquestes coses", ha explicat la noia –que en el moment dels fets tenia 15 anys–. Com que la seva amiga li "insistia", finalment va acabar anant a parlar amb l'home, que li va assegurar que tenia "esperits malignes" i que ell feia "25 anys que practicava aquells rituals". "Van començar a inflar-me el cap i al final em van captar i hi vaig accedir", ha dit la noia, que ha explicat que al final "estava convençuda que estava practicant un ritual sexual". 

Segons el seu relat l'acusat la va violar en una desena d'ocasions. "Em deia que en aquests ritual, com més coses fes més gran seria l'efecte". Després de la primera vegada l'home li hauria dit que el ritual no havia funcionat, perquè accedís a mantenir relacions més vegades amb ell. Després haurien vingut les amenaces: "Em deia que si no ho feia, a mi i a la meva família ens passarien coses dolentes", ha assegurat.

A la segona de les víctimes va ser la primera qui la va acabar convencent d'anar a casa de l'home. "Em va agafar de les mans i em va dir que tenia avantpassats dolents", ha explicat. Segons el seu relat tant l'acusat com la seva filla –que també és víctima– van arribar a "convence-la" que havia de sotmetre's al "ritual sexual", i ha assegurat que la filla del processat li enviava 'whatsapps' on li deia que el seu pare li havia dit que si no ho feia, a la seva germana petita "li passaria alguna cosa".

Amb la mare i la filla a l'habitació del costat

Les dues víctimes han explicat que la majoria de vegades que anaven a casa de l'acusat la mare i la filla eren a casa. Segons la primera de les testimonis, la dona va arribar a enviar-li missatges de WhatsApp per pressionar-la perquè tornés al pis. Segons la fiscalia, també li hauria preguntat com li havia anat després de sortir de l'habitació. Totes dues víctimes han explicat que la filla els havia confessat "que no li agradava" el que el seu pare li feia a ella mateixa i a les seves amigues però "que li obligava".

La defensa de la mare ha aportat el testimoni d'uns psicòlegs que han assegurat que la dona tenia una relació de "dependència" amb l'acusat i que "no era capaç de qüestionar el que feia". La fiscalia, però, ho nega. Considera que altres informes forenses han demostrat que els dos acusats estaven en plenes facultats.

Segons els pèrits i psicòlegs que han declarat al judici, la filla dels acusats "és la persona que més ha patit", perquè a les agressions sexuals s'hi afegeix –segons una de les psicòlogues– "un sentiment de culpabilitat", a més del fet que va "perdre les amigues i el seu cercle familiar més directe" després de la detenció del pare –que va estar un temps en presó preventiva– i que un jutge dictés una ordre d'allunyament contra la mare. 

Més continguts de