JUSTÍCIA
Societat 12/01/2011

Primer judici pels aldarulls de la vaga del 29-S

Els judicis pels incidents al centre de Barcelona durant la vaga general del 29 de setembre han començat avui a la Ciutat de la Justícia. Aquest matí s'han fet els tres primers. La fiscalia demana pels acusats penes de presó entre un i tres anys

Laia Espín
2 min
Imatge d'una acusada declarant a la Ciutat de la Justícia en uns dels primers judicis celebrats pels aldarulls del 29-S

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } El primer judici ha estat el d'una manifestant que va increpar una agent dels Mossos d'Esquadra per utilitzar la violència amb "tanta contundència". L'agent, que ha reconegut a l'acusada, ha declarat que aquesta, efectivament, la va increpar " perquè, com a dona que és, hauria de ser més sensible i no utilitzar indiscriminadament la violència". L'acusada ha reconegut aquest extrem, però no, tal i com ha assegurat la Mossa d'Esquadra, haver-li llançat una pedra i una bossa d'escombraries. La fiscalia demana per aquest cas un any i nou mesos de presó per un delicte d'atemptat contra l'autoritat i desordres públics. Després d'haver quedat vist per sentència el cas, la sala 221 de la Ciutat de la Justícia s'ha buidat, però dos minuts després les parts ja tornaven a ocupar posicions. La segona causa ha estat contra un sindicalista de la CNT. Francisco Martínez, el dia de la vaga general, portava la veu cantant. Així ho ha explicat en la seva declaració davant del jutge. Martínez ha manifestat "l'objectiu d'aquell dia era informar als treballadors de les retallades socials". Els representant de la CNT va ser detingut pels antiavalots a l'alçada del mercat de Sant Antoni en el decurs d'una càrrega policial. Segons l'acusat, la resistència dels manifestants va ser passiva i ha negat haver agredit a cap agent de la policia catalana. La fiscalia eleva la pena fins a 3 anys de presó per Martinez perquè l'acusa d'atemptat contra l'autoritat amb resultat de lesions i desordres públics.

Finalment, a primera hora de la tarda, ha finalitzat el judici contra una persona de mobilitat reduïda que va ser detinguda durant les carregues policials al mercat de Sant Antoni. La fiscalia també l'acusa de desordres públics i atemptat contra l'autoritat, ja que s'hauria defensat en el moment de la detenció amb les crosses, i li demana un any i nou mesos de presons.

Per mostrar el rebuig contra les imputacions i els judicis del 29- S l'Assemblea de Barcelona ha fet un protesta a les portes de la Ciutat de la Justícia durant tot el matí.

stats