Jutgen a porta tancada un professor acusat d'abusar d'una menor de 12 anys

Segons fonts properes al cas, l'home continua exercint de docent en un institut públic

L'Audiència de Barcelona jutja un professor acusat d'abusar durant tres mesos d'una alumna de 12 anys de qui era professor en un centre concertat de Torelló, entre el 2014 i el 2015. El fiscal assegura que l'home va contactar amb la nena via WhatsApp i correu electrònic. També l'acusa de provocar que es trobessin sols en una aula o la biblioteca del centre, tancar la porta i acabar abraçant-la i fent-li petons al cap. Demana sis anys de presó i sis més de llibertat vigilada.

La defensa considera que no hi ha prou proves que els missatges existissin realment i apunta que en cas que la resta d'acusacions s'haguessin produït es tractaria d'un comportament reprovable administrativament, però no d'un delicte penal, i per això demana l'absolució de l'acusat.

Segons fonts pròximes al cas, el professor va ser acomiadat del centre després de la denúncia d'aquesta alumna, però continua exercint com a docent en un altre institut públic. Les acusacions no demanen la inhabilitació de l'home ni cap responsabilitat a l'anterior centre pel qual treballava. 

El docent nega les acusacions

El judici s'ha celebrat a porta tancada a petició de totes les parts, i el tribunal ha decidir acordar-ho perquè considerava que tant el que pogués declarar l'acusat com la resta de testimonis podia afectar la intimitat de la víctima. Segons fonts judicials, l'acusat ha admès que havia parlat amb la menor a través de diverses aplicacions, però ha negat haver-li enviat cap imatge amb contingut sexual, com defensa la fiscalia. També ha negat haver-la tancat en cap estança del centre i haver-ne abusat. 

El judici continuarà el proper 25 de maig. Les parts escoltaran la declaració de la menor en fase d'instrucció que s'ha decidit fer servir com a prova preconstituida perquè la nena no hagi d'anar a declarar al judici.  

Més continguts de