LA MÉTEO
Societat 31/07/2011

El juliol s'acomiada sense més pluges

El diumenge el passarem amb cel variable, però amb només alguns ruixadets al nord

Marc Candela
1 min

BarcelonaAquest diumenge no es repetiran els aiguats d'ahir. De fet, tot i que el dia ha començat amb algunes gotes al Montsià i al Baix Ebre, avui el paraigua pràcticament no s'haurà d'obrir enlloc.

Això sí, els núvols costarà que es trenquin a les comarques de Girona i Barcelona i en alguns trams de la costa Daurada. Sí que és cert que amb el pas de les hores les clarianes aniran guanyant terreny, però en alguns casos els núvols no acabaran de desaparèixer del tot i, almenys al matí, faran força la guitza a l'hora de fer platja.

A la tarda creixeran nuvolades en alguns punts de muntanya del nord del país i fins i tot s'arribarà a escapar algun xàfec curt al Ripollès, el Berguedà o la Garrotxa. Res a veure, però, amb les tempestes d'ahir.

L'ambient al migdia serà gairebé d'estiu allà on s'imposi el sol. On els núvols siguin més persistents, en canvi, el termòmetre quedarà una mica més frenat. En tot cas, avui ja quedarà clar que les temperatures van recuperant el to estiuenc. Aquesta tendència es consolidarà els propers dies i la primera setmana d'agost la passarem amb calor de ple estiu.

La pluja tampoc voldrà aparèixer abans d'una setmana, i el propers dies farà arreu de moltes hores de cel clar. L'excepció, els ruixats de tarda que apareixeran al Pirineu a partir de dimecres.

En trobareu més informació a www.ara.cat/meteo.

stats