Societat 20/05/2011

Dos vots particulars, contra la decisió de prohibir les acampades a la Junta Electoral de Barcelona

L'organisme "fa seu" l'acord de la Junta Central, però no ho fa per unanimitat

Laia Espín
1 min

BarcelonaLes "concentracions i reunions a les quals es refereix la consulta" feta per la Generalitat a la Junta Electoral Provincial de Barcelona són "contràries a la llei electoral a partir de les 0 hores del dissabte 21 de maig fins a les 24 hores del diumenge 22 de maig i, per tant, no podran celebrar-se". Aquest és el dictamen de la Junta e Barcelona sobre les acampades dels indignats i les activitats que tenen previstes. Així es respon a la consulta del govern català, que no havia sigut remesa a la Junta Central. De tota manera, la Junta de Barcelona segueix, explícitament, el criteri marcat a Madrid.

La resolució, però, ha dividit l'organisme, que ha pres la decisió aquest divendres a la matinada. Dues membres de la Junta, formada per set persones, s'han oposat a la prohibició de les acampades. Es tracta de la magistrada Montserrat Comas d'Argemir i de l'advocada Marina Gallés Clarà.

Segons el vot particular que firmen les dues juristes, "el dret a reunió és un dret constitucional que només pot ser limitat per causes legals": que hi hagi alteració de l'ordre públic o que, en jornades de reflexió o de votació, quan la reunió o manifestació sigui un acte de campanya. I les dues juristes creuen que "cap dels dos supòsits" es troben en l'acampada de la plaça Catalunya, que "no té com a finalitat la captació del vot ni la pretensió d'incidir de forma partidista" en el procés.

stats