Societat 19/06/2011

Jutgen el cas del nadó drogat amb cocaïna per la mare i mort a cops per un parent

La jove va deixar el nen amb un conegut "tot i sabent que era un maltractador", segons la fiscalia. L'home també està acusat d'assassinat. Demanen 30 anys de presó per a la noia i 20 per a l'home

Acn
2 min

BarcelonaUn jurat popular jutjarà a partir d'aquest dilluns a l'Audiència de Barcelona una noia per l'assassinat del seu nadó a mans d'un altre home perquè el va deixar amb ell sabent que era un maltractador, segons la fiscalia.

La noia també està acusada de maltractar el nen, de nou mesos i donar-li cocaïna de forma continuada. L'home era un familiar llunyà de la mare del nen i també està acusat d'assassinat, ja que va donar múltiples cops al nen fins que va morir.

La noia, que va parir amb 17 anys l'abril del 2007, va canviar de domicili múltiples vegades en pocs mesos i va refusar en diverses ocasions l'ajuda de familiars i dels serveis socials.

La fiscalia demana 30 anys i vuit mesos de presó per la noia, Yasmina F.N., per subministrar cocaïna continuadament al seu fill, lesions per agressions al cul i al crani, un delicte de violència habitual i un d'assassinat per omissió. A l'altre acusat, Antonio F.P., li demana 20 anys de presó per assassinat amb traïdoria i 600 euros de multa per dues faltes de maltractament.

Segons el relat de la fiscalia, Yasmina F.N. va tenir el fill l'abril del 2007 a Saragossa. Durant els primers mesos va rebre l'ajuda de la seva mare i el seu padrastre, però al setembre d'aquell any va marxar a Barcelona perquè no volia assumir les responsabilitats com a mare. A la capital catalana es va allotjar a casa de la seva germanastra, però hi va estar pocs mesos, perquè no volia treballar ni assumir responsabilitats familiars.

Després la noia va anar al domicili del seu pare, amb qui no tenia contacte des dels sis anys, i progressivament va anar descuidant la higiene del seu fill. Els avis materns del nadó van comunicar la situació del menor als serveis socials de Vilanova i la Geltrú que van iniciar un expedient de protecció. Van citar la noia pel 14 d'octubre, però Yasmina no hi va acudir ni es va posar en contacte amb ells.

La fiscalia acusa la noia de subministrar cocaïna al nadó entre octubre del 2007 i gener del 2008. A més, a principis de gener la noia hauria colpejat amb força el seu fill, fet que li va causar hematomes al cap, tòrax i glutis.

stats