Societat 01/06/2011

Les acusacions estudien presentar recurs a la decisió del jurat del cas Tous

Lluís Corominas ha estat absolt de matar un dels pressumptes lladres que suposadament volien entrar a la casa dels joiers Tous

Laia Espín
2 min
Corominas sortint avui del jutjat / JORDI PIZARRO

BarcelonaLa Fiscalia i l'acusació particular del cas Tous estudiaran presentar recurs a la decisió d'absoldre Lluís Corominas d'un homicidi un cop hi hagi sentència.

Aquest dimecres el gendre dels Tous ha estat considerat no culpable d'un delicte d'homicidi per sis vots a favor i tres en contra. Amb el veredicte, s'arriba al final del judici del cas Tous i ara la magistrada haurà de redactar la sentència respectant el veredicte del jurat.

El jurat ha estat en gairebé tots els punts a favor de Corominas. Tot i admetre que va mantenir versions diferents dels fets, com per exemple quan va dir que no era cap de seguretat de la família. A favor de Corominas, el jurat ha considerat provat que el gendre dels Tous tenia en ment els intrusos que havien entrat a la seva finca tres dies abans i el "clima d'inseguretat" de les darreres setmanes, que el vigilant de les càmeres de seguretat li havia dit que anaven armats i que va veure un "moviment brusc" dels sospitosos del vehicle, cosa que, amb la "por insuperable" que tenia i tement per la seva vida perquè el podien atacar, actuant "sota pressió, sense temps per pensar i en un acte reflex" el va fer disparar, tot i ser "conscient" del risc de matar els dos individus.

La fiscalia i l'acusació particular demanaven entre 11 anys i mig i 7 de presó per homicidi i la defensa va mantenir durant tot el judici la petició d'absolució. Les acusacions varen sol·licitar l'atenuant d'obecació i reparació del dany i l'agreujant de superioritat.

El judici s'ha allargat durant quasi tres setmanes durant les quals el jurat ha pogut escoltar la vesrió dels fets de Corominas, dels testimonis i dels experts.

Els fets jutjats van succeir el 9 de desembre de 2006 quan Lluís Corominas va anar a la finca dels seus sogres al ser avisat d'uns intrusos. Un cop allà va veure un cotxe aparcat on hi havia dos presumptes lladres i va acabar disparant dos trets contra el vehicle. Una de les bales va acabar causant la mort al conductor.

stats