Violència sexual
Societat Justícia 21/11/2022

Un acusat d'una violació en grup demana beneficiar-se de la llei del 'només sí és sí'

La Fiscalia i l'acusació particular demanen per a ell 24 anys de presó per haver forçat una adolescent juntament amb dos menors més que encara han de ser jutjats

3 min
L'acusat de violar en grup una adolescent juntament amb dos menors aquest dilluns a l'Audiència de Barcelona

BarcelonaContinua el degoteig de demandes d'acusats d'agressió sexual per beneficiar-se de la nova llei del només sí és sí. Aquest dilluns ha estat l'advocat d'un jove acusat de violar en grup una adolescent de 15 anys el febrer del 2021 qui ha demanat que el tribunal de l'Audiència de Barcelona que el jutja li apliqui la nova legislació si més endavant li pot suposar una rebaixa de condemna, malgrat que d'entrada demana ser absolt. La Fiscalia i l'acusació particular demanen entre 24 i 30 anys de presó per al processat, la màxima condemna prevista en l'anterior Codi Penal, que era la que estava en vigor quan es van produir els fets.

Segons les acusacions, el jove jutjat va conèixer la víctima mentre estava amb un grup d'amics a la riera de Matadepera, en un punt habitual de trobada entre joves. L'adolescent, que formava part d'un altre grup de menors, va acabar accedint a anar a fumar amb ell i dos menors més de 15 anys, que han de ser jutjats pròximament per un jutjat de menors pels mateixos fets (demanen per a ells quatre anys d'internament). La víctima assegura que els nois es van aprofitar del fet que anava beguda per portar-la a una zona més apartada. "No sabia què volien fer amb mi", es va justificar la víctima quan el cas s'estava investigant, una declaració que aquest dilluns s'ha reproduït al judici com a prova preconstituïda. Un cop estaven sols, la van violar per torns, agafant-la pels cabells. La noia justifica que no oposés resistència afirmant que eren tres contra ella i que es va quedar "en estat de xoc". "Estava molt espantada", va assegurar.

Per contra, l'acusat ha assegurat que la menor va mantenir relacions consentides tant amb ell com amb els altres dos adolescents i ha negat haver-la forçat a fer res. "Més aviat ho va proposar tot ella. Jo al principi ni m'ho creia que pogués ser així de fàcil", ha assegurat el processat, que ha explicat que va marxar abans que arribés el torn de l'últim dels seus amics, perquè el segon no havia utilitzat preservatiu. "Vaig pensar que l'havia cagat i jo vaig marxar", ha dit. El jove també ha volgut deixar clar que la noia ja estava desinhibida abans de començar a parlar amb ells perquè mentre era amb la resta del grup "no parava d'abaixar-se i apujar-se els pantalons".

De fet, els seus advocats han volgut posar en dubte el relat de la menor en tot moment i fins i tot han intentat que el jutge tingués en compte com a prova de la inexistència de seqüeles en la noia, el fet que hagués penjat vídeos seus a TikTok poc després dels fets. El tribunal ha rebutjat tenir en compte aquestes imatges com a prova. Tampoc no ha volgut anticipar si li aplicarà la nova llei o l'antic Codi Penal. En canvi, les acusacions han recordat als magistrats que, malgrat que la nova normativa plantegi una forquilla de penes diferents per a les agressions sexuals (que ara van dels 4 als 12 anys de presó), la condemna que es demana per a l'acusat continua dins d'aquests marges.

Violació a punta de navalla

Aquest dilluns també han començat a jutjar a l'Audiència de Barcelona un altre home acusat de segrestar a punta de navalla una adolescent de 14 anys i d'acabar-la violant al seu pis. L'home hauria abordat la víctima mentre parlava amb una amiga, aprofitant que l'amiga s'havia allunyat un moment. Li va posar la navalla a l'estómac i se la va emportar amb tren cap al seu pis. "Segueix-me el rotllo si no vols que et faci mal", li hauria dit. Dins del comboi li va donar una botella assegurant que contenia aigua. Però el líquid que va veure la menor la va deixar mig estabornida. Es va despertar a l'habitació d'ell, tombada en un matalàs i mig despullada. L'estança estava custodiada per un gos de raça Pit-bull. Allà, el processat i dos homes més que no han estat identificats la van tornar a agredir en grup.

Segons la Fiscalia, la jove va aprofitar un moment que els dos homes no identificats havien sortit de l'habitació, juntament amb el processat, per fugir del pis i demanar ajuda a un vianant. El ministeri públic demana 14 anys de presó per a l'home, que està en presó provisional des del moment de la seva detenció. En aquest cas, ni la defensa ni l'acusació han plantejat en el judici l'aplicació de la nova llei del només sí és sí.

stats